Skip to main content

Salgótarján

A salgótarjáni evangélikus templom virágvasárnap megnyitotta ajtaját a hívek előtt. A felújítás óta ez volt az első istentisztelet a helyszínen – adta hírül a Nool.hu Nógrád vármegyei hírportál.
A Modern Városok Program keretén belül megújul a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközség több temploma, épülete. A salgótarjáni templom felújítása az utolsó fázisba érkezett, amikor is az átépített toronysüveg keresztjét visszaállították. A keresztbe időkapszulát is elhelyeztek az utódok számára.
Hálaadó istentiszteletet tartottak szeptember 24-én a Nógrád vármegyei Karancslapujtőn a kétszázhárom éves, a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközséghez tartozó templom megszépüléséért. A munkálatokat a Modern városok program keretében, Magyarország kormányának segítségével végezték el. A felújítás ötvenkétmillió-nyolcszázkilencvennégyezer forint állami támogatásból valósult meg, amelyet kiegészí...
Ajánló

Indulj az úton

Bemutatkozik a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközség
Június 25-én, a Szentháromság ünnepe utáni 3. vasárnapon 10.04-től istentiszteletet közvetít a Kossuth rádió a salgótarjáni evangélikus imaházból. Igét hirdet Horváth-Hegyi Ádám lelkész. Alább a gyülekezet bemutatkozását olvashatják.
Itthon

Tevékenyen Isten munkájában

Parókus lelkészi tisztébe iktatták Horváth-Hegyi Ádámot Salgótarjánban
Családias hangulatban zajlott Horváth-Hegyi Ádám lelkésziktatása 2023 virágvasárnapján Salgótarjánban. Sokan gyűltek össze erre az április 2-i alkalomra; az ország számos pontjáról és külföldről is érkeztek vendégek Nógrád vármegye székhelyére. Az istentisztelet liturgiájában Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke mellett Szabó András, a Nógrádi Evangélikus Egyházmegye espere...
Itthon

Szeret az Úr

Kerek évfordulókra emlékezett a salgótarjáni gyülekezet
Örömünnep volt Salgótarjánban augusztus 21-én: a százötven éve megalakult gyülekezetért és a száznegyven éve felszentelt templomért adtak hálát Istennek.
Isten szeret minket, élőhelyünkké gyönyörű világot teremtett, társakat is adott mellénk, akikkel közösen hallgathatjuk igéjét – és akikkel együtt játszhatunk, nevethetünk, kézműveskedhetünk, kirándulhatunk. Számos evangélikus gyülekezetben, iskolában szerveztek nyári táborokat azért, hogy ezt a gyerekek és a fiatalok megtapasztalhassák. Összeállításunkban a szerkesztőségünknek küldött beszámoló...
Salgótarján és környéke evangélikus templomainak, épületeinek a megújulása már régi vágya volt a helyi lutheránus közösségnek. Ez most megvalósulhat a Magyarország kormánya és Salgótarján önkormányzata közötti együttműködési megállapodás részeként, a Modern városok program keretében ötszázhetvenkilencmillió forintból.