Skip to main content

Révfülöp

Riport

Fókuszban a média – az Atya láttatására

Lelkészakadémiai kurzusok kettős céllal
„Kettő az egyben” alkalmakat kínálnak a Lelkészakadémia kurzusai az evangélikus lelkészeknek. A továbbképzések ugyanis az elméleti és/vagy gyakorlati tudnivalók elmélyítése mellett egyúttal a rekreációra, a töltekezésre is módot adnak a résztvevőknek.
Negyedszázad. Egy emberöltő. Egy pillanat. Nagy idő. Vagy csak egy villanás? Vagy mindkettő? 1999. április 12-­én szentelte fel egyházunk két püspöke, Harmati Béla és Szebik Imre a Balaton északi partján, Révfülöpön az Evangélikus Oktatási Központot. Sokszínűen gazdag a történelmi háttér, és még gazdagabb ennek a két és fél évtizednek a története. A mérföldkőnél hálát adunk a tulajdonosnak:...
Ajánló

Keresve az igazságot

Megjelent az Evangélikus Élet legfrissebb száma
Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma pályázatot hirdet az egyház fenntartásában működő országos intézmény, az Evangélikus Oktatási Központ (8253 Révfülöp, Füredi út 1., adószám: 18928066-2-19) intézményvezetői munkakörének betöltésére.
Beszámoló

Értelmezésektől a forrásokig

Luther-konferencia Révfülöpön
A lutheri teológiai értelmezései lehetőségeiről, a vigasztalásról, az oktatásról, az első evangélikus énekeskönyvekről, a reformátor gyakorlati teológiai gondolkodásáról, valamint a hit és a természettudomány kapcsolatáról is szó esett a február 2–4. között megrendezett – már évtizedes hagyományra visszatekintő – Luther-konferencián Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.
Presbiterképző tanfolyamot szervez a Magyarországi Evangélikus Egyház gyakorló és leendő presbitereknek – és minden érdeklődőnek – 2024 tavaszán Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.
Idén is lesz Luther-konferencia Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. Február 2. és 4. között tudományos színvonalon, mégis népszerűen megfogalmazott teológiai előadásokkal várják az érdeklődő – nem csak teológus – résztvevőket.
Itthon

Megszámláltattunk – megmérettetünk

A felügyelők országos konferenciáját tartották Révfülöpön
A népszámlálás tanulságai – világi és egyházi választások küszöbén címmel hirdették meg idén a felügyelők országos konferenciáját. A különböző egyházkormányzati szinteken vezető tisztséget betöltő testvérek november 3–5. között ezúttal is Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban találkoztak.
Itthon

Erőt meríteni a hálaadásból

Evangélikus felügyelők országos konferenciája Révfülöpön
Az evangélikus presbiterek szeptemberi országos találkozóján elhangzottakat gondolták tovább a felügyelők idei országos konferenciájának résztvevői november első hétvégéjén Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A hagyományos találkozó célja – a presbitertalálkozó tapasztalatainak összegzésén túl – az egyházunk előtt álló feladatok áttekintése volt.
Itthon

Evangélikus borfesztivál – tizennegyedszer!

Szakma, közösség, hit
Minden kezdet nehéz, újrakezdeni még nehezebb. Így tűnt, amikor – a két pandémiás évet kihagyva – elkezdtük szervezni a korábban már tradicionálissá vált országos evangélikus borfesztivált. Időegyeztetési gondok, programütközések, betegségek, sőt gyász is nehezítette az előkészítést. Ha nem lett volna járvány, akkor idén a tizenhatos sorszámot írtuk volna ki. Így azonban „csak a tizennegyedik” ...
Újra evangélikus országos borfesztiválnak ad otthont a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ május 6. és 8. között.
Itthon

Luther gazdagon tálalva

Ismét konferencia Révfülöpön, nem csak teológusoknak
A teológia az egyház tudománya. Művelése nemcsak lelkészekre, professzorokra, hanem az egyház egész népére tartozik. Ezt a reformátori felismerést követve indult el csaknem másfél évtizede a révfülöpi Luther-konferenciák sorozata. Öröm, hogy a pandémia miatti tavalyi kényszerszünet után idén január 28–30. között újra összegyűlhettek a résztvevők az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban, ...
Révfülöpi kis harangjaink már várják a pillanatot, hogy konferenciakezdetre szólíthassanak.
Itthon

Megszámláltatunk

Megtartották a felügyelők országos konferenciáját Révfülöpön
A jövő évi népszámlálás és az evangélikus presbiterek tervezett országos találkozója voltak a fő témái a felügyelők országos konferenciájának. A két év után ismét személyes jelenléttel zajlott eseménynek november 5–7. között a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ adott otthont.
Itthon

Határok és hatások a Biblia tükrében

Hivatásuk gyakorlásához kaptak új impulzusokat a lelkészakadémia résztvevői
A hivatásgyakorláshoz szükséges folyamatos fejlődés lehetőségét biztosítják a lelkipásztorok számára a lelkészakadémia alkalmai. Az idei őszi együttlétet Mi és ők: határok a Biblia világában címmel rendezték meg október 10–13. között a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban, ahol Joób Máté, a lelkészakadémia vezetője irányításával, Kőszeghy Miklós történész, az Evangélikus Hittu...
November 5. és 7. között rendezik meg a felügyelők országos konferenciáját Révfülöpön.
Révfülöpön találkoztak az Északi Evangélikus Egyházkerület lelkészei. Ezúttal nem a Balaton-átúszá-son, hanem „Emeljétek fel a fejeteket” mottóval munkaévkezdő lelkészkonferencián vettek részt augusztus 24-től 26-ig az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.
Itthon

Középpontban az ige

Megújult a révfülöpi evangélikus templom
A Kővágóörs–Révfülöp–Kapolcsi (Sion) Evangélikus Egyházközség révfülöpi leányegyházának tagjai július 17-én istentisztelet keretében mondtak köszönetet a gyülekezet Urának, hogy templomukat felújíthatták. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette az igét.
Nagyvilág

„Lelkigondozó és lelkigondozott vagyok”

Lelkészi-munkatársi konferenciát tartott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
A lelkigondozás témáját középpontba állítva rendezett ökumenikus lelkészi-munkatársi konferenciát a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa június 21. és 25. között Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A „Viseljetek gondot magatokra és az egész nyájra!” (ApCsel 20,28) mottójú alkalomról az egyik résztvevő beszámolójának szerkesztett, rövidített változatát adjuk közre. ...
Tárt kapukkal, megújulva és a biztonsági előírásokat megtartva várja vendégeit pünkösdtől a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ. Kedves Vendégeink, Barátaink, Kedves Testvérek! A járvány miatti kényszerű bezárásunkat követően, reménység szerint újra megnyithatunk és fogadhatjuk a számunkra oly kedves vendégeket. A hatósági előírásokat komolyan véve, vigyázva vendégeink egés...