Skip to main content

Radvánszky Albert

Itthon

Megszámláltattunk – megmérettetünk

A felügyelők országos konferenciáját tartották Révfülöpön
A népszámlálás tanulságai – világi és egyházi választások küszöbén címmel hirdették meg idén a felügyelők országos konferenciáját. A különböző egyházkormányzati szinteken vezető tisztséget betöltő testvérek november 3–5. között ezúttal is Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban találkoztak.
Beszámoló

Sokrétű, egyházához hű életút

Konferencia és kiállítás Radvánszky Albert örökségéről
A Magyarországi Evangélikus Egyház és az Evangélikus Országos Gyűjtemény konferenciát és kamarakiállítást rendezett Radvánszky Albert egyetemes felügyelő emlékére, megválasztásának századik, a kommunista diktatúra általi eltávolításának hetvenötödik és halálának hatvanadik évfordulója alkalmából október 13-án az egyház budapesti székházában.
Kedves Testvérek! Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet, és vigyék a jó hírét!
Itthon

Évfordulókra emlékezve, földrengés árnyékában

Ülésezett az országos presbitérium
Köznevelési és diakóniai intézmények átvételéről is tárgyalt a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Presbitériuma ez évi első ülésén február 9-én az egyház országos irodája Radvánszky termében. Az ülést megelőzően csoportkép is készült a hiánytalan számban megjelent országos presbiterekről, akik egyebek mellett tájékozódtak egyházunk most elkészült diakóniai stratégiájáról, valamint ...
Itthon

A megbecsülő szeretet kinyilvánítása

Radvánszky Albert egyetemes felügyelőre emlékeztek
Régi adósságot törlesztett a Magyarországi Evangélikus Egyház, amikor báró Radvánszky Albert egyetemes egyházi és iskolai felügyelőről emlékeztek meg istentiszteleten, illetve sírjának megkoszorúzásával. A február 5-i ünnepi alkalmat éppen halálának hatvanadik évfordulóján tartották, de ebben az esztendőben emlékezhetünk arra is, hogy száz éve iktatták be tisztségébe, és hetvenöt éve mondatták ...
A Magyarországi Evangélikus Egyház ez évben emlékezik meg Radvánszky Albert egyetemes egyházi és iskolai felügyelőről, beiktatásának századik, lemondatásának hetvenötödik és halálának hatvanadik évfordulója alkalmából.