Skip to main content

rádió

Rövid hírek

A sokféle szerep

A Beol podcast vendége Zsíros András
A Beol.hu hírportál podcastműsorának vendége Zsíros András evangélikus lelkész, rádiós hírszerkesztő és békéscsabai humorista volt, akivel lelkészi hivatásáról  és rádiós munkájáról beszélgettek, és az is szóbe került, miért vágott bele a stand-up comedy világába.
Negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg szolgálatát Budapest-Cinkotán az Evangélikus Missziói Központ – Magyar Evangélikus Rádiómisszió. Ebből az alkalomból bemutatjuk a kedves olvasónak szolgálatunkat.
Közszolgálati média

Rádiókkal hirdetik Istent

A Balatonfelvidéken, Szentantalfán található az evangélikus egyház egy rejtett kincse, ahol kiselejtezett, retro rádiók segítségével hirdetik Istent. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.
Publicisztika

Az idők jelei

Lehet-e, egyáltalában kell-e még szólnunk a járványhelyzetről akkor, amikor a pandémia mellett egyre inkább fenyeget minket az „infodémia”. Ez a furcsa kifejezés arra a ránk zúduló információáradatra utal, amiben gyakran keverednek a valós hírek az álhírekkel, a rémhírekkel. 
Publicisztika

Nem hiányzott Luther zoknija

Elköszönés Nagy László szerkesztőtől
„1990. május 14-én, hétfőn indultam az első forgatásra. Délelőtt az Evangélikus Országos Múzeumban forgattunk, hogy az ott felvett anyag segítségével bemutathassuk egyházunkat. Szerintem jól sikerült, ma is vállalható. Később valaki mégis maliciózusan megjegyezte, hogy már csak Luther zoknija hiányzott a bemutatásból. Délután Kőbányára mentünk, hogy egy kedves presbiter kertjében vegyük fel Fab...