Skip to main content

Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz)

Nagyvilág

Keresni és kerestetni

Protestáns újságírók adventi vacsorája – pódiumbeszélgetéssel
A protestáns újságírók feladata Isten országának keresése és kerestetése, valamint a derűs, vonzó, felszabadító keresztény élet felmutatás – hangzott el a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) 2023. évi hagyományos adventi vacsoráján december 7-én, csütörtökön a Magyarországi Baptista Egyház budapesti, Benczúr utcai székházában.
Idén is megrendezte hagyományos reformációi gálaestjét a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). Október 15-én kora este ezúttal is a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház adott helyet az alkalomnak.
Nagyvilág

Imádsággal, énekkel és önvizsgálattal

Az ötszázöt éves reformáció ünnepe az Urániában
„Evangélikus többség” lépett fel a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház színpadára október 16-án az idei reformációi gálaesten. A reformáció hónapjának hagyományos rendezvénye – a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szervezésében – ilyen módon mintegy lutheránus tanúságtétel is volt.
Beszámoló

Tollforgatók erdélyi alma materében

Bethlen Gáborra és a nagyenyedi kollégium megalapítására emlékezett a Prúsz
Nagyenyeden és Gyulafehérváron tartotta ez évi konferenciáját május 13. és 15. között a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz). A tudományos tanácskozás az alapítása 400. évfordulóját ünneplő nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium jubileumi programsorozatát gazdagította, neves történészek és irodalmárok segítségével mutatva be a patinás erdélyi intézmény históriáját.
Nagyvilág

Magyarországhoz tartozni

PRÚSZ-konferencia a leghűségesebb városban
A trianoni emlékév számos eltervezett programja sorából a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) Nagyváradra szervezett nagyszabású konferenciáját is „törölte” a koronavírus-járvány. Idén azonban a negyedik hullám sem tántorította el a „reformált médiamunkásokat” attól, hogy méltóképp megemlékezzenek az 1920. június 4-én aláírt békediktátum maradandónak bizonyult részleges revízióját eredménye...
Nagyvilág

Rát Mátyás-díjat kapott kollégánk

Győri András Timótheus a reformációi gálaesten vette át az elismerést
A reformáció hónapjának kiemelt rendezvénye volt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezte reformációi gálaest a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az október 17-i programon Magyar Levente államtitkár mondott beszédet, és átadták a Protestáns Újságírók Szövetségének Rát Mátyás-díját, amelyet ezúttal az Evangélikus Információs Szolgálat operatőrének ítéltek oda.