Skip to main content

portré

Közszolgálati média

Üzenetek a múltból

Portréfilm Lehel Anikóról
A Duna Televízió Isten kezében című műsorában Horváth Balázsné Lehel Anikó mesélt evangélikus felmenőiről és az egyházhoz való tartozásáról.
Interjú

A felzárkóztatás szolgálatában

Oláh Róbert az esélyteremtésről
Portrésorozatunkban az egyházunk budapesti Üllői úti országos székházában szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ez alkalommal Oláh Róberttel, az országos iroda diakóniai osztályának szakmai referensével beszélgetünk életútjáról, munkaköréről és a felzárkóztatásról.
Interjú

A kételkedés út az istenismerethez

Harmati Bence a kérdések hitformáló erejéről
Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Harmati Bence harmadéves hallgatóval az építő kritikáról, az elköteleződésről és a megtalált saját válaszokról is beszélgettünk.
Közszolgálati média

Isteni továbbképzés

Füller Tímea portréja
Füller Tímea hitoktatót, számos könyv szerzőjét mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.
Közszolgálati média

A zenét fentről kapjuk

Isten kezében: Gryllus Dániel
Gryllus Dániel kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőt, előadóművészt, zenészt mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.
Interjú

Az értékálló építészet szolgálatában

Megóvni, fejleszteni, felújítani – Garai Péter a sokrétű mérnöki munkájáról
Portrésorozatunkban az egyházunk budapesti Üllői úti országos székházában szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ez alkalommal Garai Péterrel, az országos iroda építési, ingatlanügyi és műemléki osztályának műszaki referensével beszélgetünk életútjáról, feladatköréről és építészettörténeti kutatásairól.
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Szabó Lajos nyugalmazott lelkésszel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem korábbi rektorával készült beszélgetés.
Interjú

Rendezvényszervező poéta

Tornay András Isten országának építéséről
Portrésorozatunkban az egyházunk budapesti Üllői úti országos székházában szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ez alkalommal Tornay Andrással, a gyülekezeti és missziói osztály gyülekezeti referensével életútjáról, feladatköréről és a versírásról is beszélgettünk.
Madarász Géza evangélikus lelkész a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Közszolgálati média

Hittel irányított gazdaság

Prácser Miklós szőlész-borász portréja
Prácser Miklós szőlész-borász portréja a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Interjú

Hitvalló informatikus

Buzás Ádám a „rá szabott” munkáról
Portrésorozatunkban az egyházunk budapesti Üllői úti országos székházában szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ez alkalommal Buzás Ádámmal, az országos iroda informatikai munkacsoportjának beosztott informatikusával beszélgetünk életútjáról, sokrétű feladatköréről és személyes hitvallásáról.
Interjú

Folyamatos figyelemmel

Kovács Bence a családi háttér szerepéről és a párbeszédről
Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Kovács Bence ötödéves hallgatóval gyülekezeti hátteréről, az elköteleződésről és a közösségépítés fontosságáról is beszélgettünk.
Takácsné Papp Erzsébet hitoktató a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Gerlai Pál evangélikus lelkész a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Kamp Salamom karnagy a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Vindics-Tóth Lili Anna akadályfutó a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Hadady Farkas hitoktató – korábbi konzul – a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Interjú

Hivatás és hit összefonódik

Sziráki György a pedagógusokért végzett szolgálatról
Portrésorozatunkban az egyházunk budapesti Üllői úti országos székházában szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ez alkalommal Sziráki Györggyel, az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet igazgatóhelyettesével, pedagógiai szakértővel beszélgetünk a pedagógusokat segítő szolgálatáról és gyülekezeti identitásáról.
Interjú

Értékközvetítés nem középiskolás fokon

Lackner Pál az Evangélikus Országos Gyűjteményig vezető útról
Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház budapesti Üllői úti országos székházában szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Dr. Lackner Pál volt tábori püspökkel, a püspöki tanács titkárával, az Evangélikus Országos Gyűjtemény közelmúltban megválasztott igazgatójával életútjáról és a gyűjtemény közösségünket erősítő lehetőségeiről is beszélgettünk.
Krizsán András Ybl-díjas építész portréja a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.