Skip to main content

MTVA

Ebben az évben is számos alkalommal közvetít evangélikus istentiszteletet a közszolgálati média. A rádiós közvetítések 10.04-től hallhatók a Kossuth rádióban, a televíziós közvetítések 11 órától lesznek megtekinthetők a Duna Televízióban.
Közszolgálati média

Püspökkenyér: Visszatekintés

A Püspökkenyér című televíziós műsor 150. jubileumi adásában Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, műsorvezető beszélgetett Steinbach József református püspökkel és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolitával. Egyfajta visszatekintés volt az év eseményeire ez a szilveszteri, ünnepi adás.
Közszolgálati média

Agapé: Bizalom

A bizalomról beszélgettek a Duna Televízió Agapé című műsorának vendégei.
Közszolgálati média

Égig érő tűzhányók

Portréfilm Harangi Szabolcs vulkanológusról
Filmünkben Harangi Szabolcs egyetemi tanár különböző kísérletekkel mutatta meg nekünk a vulkánok titkát, műszeres mérésekkel avatott be bennünket az ásványok világába.
Közszolgálati média

Püspökkenyér: A tanévkezdésről

Az M5-s közszolgálati tévécsatorna Püspökkenyér című műsora legutóbbi adásának témáját a tanévkezdés és az ökológiai kérdés adta.
Közszolgálati média

Püspökkenyér: Hálaadás

Az M5-s közszolgálati tévécsatorna Püspökkenyér című műsora legutóbbi adásának témája az egyházi iskolák és a Szentháromság ünnepe volt.
Interjú

Evangélium tévében, rádióban

A friss Bornemisza-díjas Bolla Zsuzsannát kérdeztük a közmédia vallási műsorairól
Egyházunk ez évben is átadta médiadíjait. A Bornemisza­ Péter-díjat – amely a világi felületeken, például nyomtatott vagy online újságban, televízióban, rádióban, közösségi médiában megjelent művek alkotóinak munkáját ismeri el – idén Bolla Zsuzsanna, a Médiaszolgáltatás-­támogató és Vagyonkezelő Alap Vallási Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője, egyházunk központi portáljának, az E...
Az MTVA által 2021-ben indított Bizony, Isten! YouTube-csatornán számos hitmélyítő adás elérhető. A szerkesztők rendszerezték a tartalmakat, így mostantól még könnyebben visszanézhetők a Lét-Ige és az Isten kezében című sorozatok evangélikus adásai.
Interjú

„Hangosabb és tovább visszhangzó műsorokat szeretnénk”

Átalakuló vallási programkínálat
Megújulnak a közmédia vallási műsorai. A Duna Televízióban a korábbi, egy-egy felekezethez kötődő magazinokat koprodukcióban készülő adások váltják fel, keresztény híradó indul, és új beszélgetős, az aktuális társadalmi kérdésekre reagáló „kerekasztal” is lesz. A koncepcióról Andrónyi Kolost, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Vallási Főszerkesztőségének főszerkesztőjét kérdeztük.
Ajánló

Képben, hangban, szóban – 2021 az evangélikus médiában

5. rész: Bolla Zsuzsanna kedvencei
Példaértékű sorsokba, istenadta tálentumokba, valódi mélységből megelevenedő életutakba nyertek betekintést idén a nézők a Bolla Zsuzsanna szerkesztésében készült televízióműsorok révén. A 2021. év legmeghatározóbb emlékeit felelevenítő sorozatunkban ezúttal a Evangélikus.hu korábbi főszerkesztője, április óta az MTVA Vallási Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője tekint vissza utóbbi minőség...
Kultúra

Bizony, Isten!

Elindult a közmédia vallási Youtube-csatornája
Szeptembertől a YouTube videómegosztó portálon is visszanézhetők a közmédia evangélikus műsorai. A Bizony, Isten! elnevezés alatt elindított csatornára folyamatosan kerülnek majd fel a televíziós adások.
Budapest – Az előttünk álló időszakban számos evangélikus műsort sugároz a közmédia, ezeket gyűjtöttük össze cikkünkben. 
Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyháza Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkárával a vallásgyalázásról és a vallási vezetők által kiadott nyilatkozatról.