Skip to main content

Modern városok program

A salgótarjáni evangélikus templom virágvasárnap megnyitotta ajtaját a hívek előtt. A felújítás óta ez volt az első istentisztelet a helyszínen – adta hírül a Nool.hu Nógrád vármegyei hírportál.
A Modern Városok Program keretén belül megújul a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközség több temploma, épülete. A salgótarjáni templom felújítása az utolsó fázisba érkezett, amikor is az átépített toronysüveg keresztjét visszaállították. A keresztbe időkapszulát is elhelyeztek az utódok számára.
Hálaadó istentiszteletet tartottak szeptember 24-én a Nógrád vármegyei Karancslapujtőn a kétszázhárom éves, a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközséghez tartozó templom megszépüléséért. A munkálatokat a Modern városok program keretében, Magyarország kormányának segítségével végezték el. A felújítás ötvenkétmillió-nyolcszázkilencvennégyezer forint állami támogatásból valósult meg, amelyet kiegészí...
Salgótarján és környéke evangélikus templomainak, épületeinek a megújulása már régi vágya volt a helyi lutheránus közösségnek. Ez most megvalósulhat a Magyarország kormánya és Salgótarján önkormányzata közötti együttműködési megállapodás részeként, a Modern városok program keretében ötszázhetvenkilencmillió forintból.