Skip to main content

Miskolc

Ajánló

Ez az a nap! 2024 – Fontos információk!

Minden állójegy mellé ajándékjegyet adnak a szervezők!
A teltházas budapesti Puskás Stadion és a debreceni Nagyerdei Stadion után június 1-jén a miskolci DVTK Stadionban rendezik meg a 2024-es Ez az a nap!-ot.
Szarvason, Miskolcon és Veszprémben tartják missziói napjaikat a Magyarországi Evangélikus Egyház egyházkerületei május 25-én, szombaton. Az egyházkerületek missziói lelkészeinek gondolataival hívogatunk az alkalmakra.
Rövid hírek

Műfajok kavalkádja a 2023-as Kossuth Gálán

Sokszínű előadásokkal mutatták be tehetségüket a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola diákjai
Több mint kétszázötven diák bizonyította tehetségét a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Iskola 2023. évi gáláján. A harminc színvonalas produkciót felvonultató ünnepi eseménynek már hagyományosnak számító módon a Művészetek Háza Miskolc adott otthont november 9-én.
Beszámoló

Az éneklés öröm!

XXIX. Veczán Pál egyházzenei kórustalálkozó
Az ősz számos miskolci és környékbeli kórusnak egyet jelent a Veczán Pál egyházzenei kórustalálkozóra való felkészüléssel. Ebben az évben október 11. és 15. között tartották a rendezvényt. A 29. találkozóhoz ezúttal is – immár ötödik alkalommal – zsoltáréneklő verseny kapcsolódott.
Ifjúság

Egy intézmény, huszonegy keresztelő

„Gyümölcstermés” a miskolci Kossuth-iskolában
Húsz gyermek és egy felnőtt részesül ezekben a napokban a keresztség szentségében Miskolcon, a belvárosi evangélikus templomban, két istentisztelet keretében. A keresztelkedők mindannyian a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium kötelékébe tartoznak – diákok, testvéreik, az iskola egyik dolgozója, valamint az egyik munkatárs gyermekei.
Ifjúság

Minősítés helyett bemutatkozás

Miskolcon találkoztak az evangélikus diákkórusok
Nyolc evangélikus iskola kilenc kórusának részvételével rendezték meg március 31-én és április 1-jén az evangélikus diákkórusok országos találkozóját Miskolcon. Az esemény házigazdája a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium volt.
Beszámoló

Miskolci intézményjubileum

Az egykori tanítóképzőre emlékeztek
Az Evangélikus Tanítóképző Intézet kényszerűségből, a trianoni döntés következtében kezdte meg működését Miskolcon, ahová eredeti székhelyéről, a határokon kívül került Eperjesről költöztették. Az 1920. évből már feljegyzések vannak arról, hogy a jogászképzés után a tanítóképzés is megindult a városban. Erre emlékeztek csendesnap keretében június 1-jén – a járványhelyzet miatt ez évre halasztva...
Nagyvilág

Esély az újrakezdéshez

Szerteágazó segítséget nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthona Miskolcon
„Tíz évvel ezelőtt vettem egy házat, akkor kerültem össze a párommal. Hamarosan megszülettek az ikrek is. Egy fizetésből éltünk, mert csak a párom dolgozott; akkoriban az anyósomék is velünk laktak. Egy ideig még tudtuk a számlákat fizetni, de azután sajnos már nem. Folyamatosan mérlegelnünk kellett: vagy a számlákat fizetjük, vagy eszünk. Végül öt év után elárverezték a házat” – meséli Marika....
Július 21-én, életének 73. évében elhunyt Fellegvári Zoltán, a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium egykori igazgatója.
Láthatóan evangélikus

Az Úr az én pásztorom

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatain keresztül az evangélikus egyház mai színességét.