Skip to main content

megtérés

Láthatóan evangélikus

Aki megkapta a felnőtthit ajándékát

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-​​​​​​​​​​​egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.
Riport

Isten adta vágyból Adullám barlangja

Ahol a kávé és a sütemény mellé a Biblia üzenete is jár
Ünnepi díszben áll Vác főtere, a város karácsonyfája mellett sétálunk a Kalmárok udvarába, innen lépcsősor vezet le az ódon pincébe. Az egykor elhagyatott, sok évtizeden át romos helyiségben ma „Isten hozott!” felirat, égősorok, adventi koszorú, pörköltkávé-illat és süteményes pult fogadja a vendéget. Az Adullám kávézó gondos kezek munkájaként meghitt, hangulatos „barlangjává” vált a megpihenni...
Sorozatunkban a vasárnap zsoltárának antifónájáról elmélkedünk.
Teológia

Feladat is!

Sorozatunkban a vasárnap zsoltárának antifónájáról elmélkedünk.
Teológia

Ki keres kit?

 Sorozatunkban az evangélikus bibliaolvasó Útmutató heti igéinek egyikéről elmélkedünk.
Sorozatunkban az evangélikus bibliaolvasó Útmutató heti igéinek egyikéről elmélkedünk.
2021-ben minden héten honlapunkon is közzétesszük az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!
Publicisztika

Pilótakeksz

Győri püspöki hivatalunk vendégeit a kávé mellett stílszerűen a Győri Kekszgyár régi és jól ismert termékével, pilótakeksszel is kínáljuk. Ezt a gyakorlatot néhány éve a hivatalunkat átmenetileg vezető (és nagy fájdalmunkra a múlt év végén fiatalon elhunyt) Tóth Krisztina kezdeményezte és honosította meg.
Kötőszó

Hogyan biztosíthatod a helyedet a mennyben?

Minden, amit a megtérésről tudni szeretnél
Megtérés – sokan a kifejezés alatt egyszerűen azt értik, amikor az ember hazaér. Luther Márton a 95 tétel első pontjaként azt írta, hogy a keresztény ember egész élete megtérés kell, hogy legyen. Talán közelebb kerülünk ennek megértéséhez, ha hazatérésként gondolunk rá. De honnan is kellene visszatérni, és mi legyen azután? Ezekről beszélget a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról...