Skip to main content

Lét-Ige

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói közös programokat szerveznek, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja.
Haba Gábor, az újpesti gyülekezet felügyelője felnőtt fejjel iratkozott be a teológiára, emellett évtizdek óta kick-boxozik. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Aki visszajött a halálból

Oszvald Péter bizonyságtétele
A Duna televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Oszvald Péter nyugalmazott intenzív terápiás orvos tett bizonyságtételt életről és halálról.
Közszolgálati média

Őszinte szembenézés a múlt hibáival

Mirák Katalin az evangélikus egyház tényfeltáró munkájáról
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Mirák Katalin, a Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának elnökének szolgálatát ismerhetjük meg.
Közszolgálati média

200 éves a Fasori Evangélikus Gimnázium

A legendás intézmény Nobel-díjasokat, világnagyságokat nevelt
A Duna Televízió Lét-​​​​Ige című protestáns magazinjában a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumot ismerhetjük meg.
Az eutanáziának, azaz a kegyes halálnak a kérdése fontos társadalmi problémákat vet fel. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Reuss Andrással, az Evangélikus Hittudományi Egyetem korábbi rektorával beszélgettek arról, milyen választ lehet adni keresztény szemmel.
Közszolgálati média

Mosolyt csalni a menekültek arcára

Egy éves a Dévai Fogadó
A Duna Televízió Lét-​​​Ige című protestáns magazinjában a Dévai Fogadó menekülteket segítő szolgálatát ismerhetjük meg.
A Duna Televízió Lét-​​Ige című protestáns magazinjában a KaleidoszPók Társulat Petőfi előadását ismerhetjük meg.
Gabnai Sándor lelkészként szolgál, noha sokáig nem volt egyértelmű, hogy a teológiára fog jelentkezni. A Duna Televízió Lét-​​​​Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Gyermekek dicsérik az Istent

A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjában a nemrégiben a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő a Kisdeák Evangélikus Óvodát ismerhetjük meg.
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Szabó Lajos nyugalmazott lelkésszel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem korábbi rektorával készült beszélgetés.
Közszolgálati média

Családpótló, szeretetteljes ellátás

Bepillantás a Tessedik Sámuel Evangélikus Nevelőszülői Hálózat életébe
A Duna Televízió Lét-​​​Ige című protestáns magazinjának riportjában a gödöllői központú Tessedik Sámuel Evangélikus Nevelőszülői Hálózatot ismerhetik meg.
Közszolgálati média

A bajbajutottakon segíteni életcél

Önkéntes tűzoltók
Az albertirsai önkéntes tűzoltókat ismerheti meg a A Duna Televízió Lét-​​Ige című protestáns magazinjának riportjában.
Már hatodik éve települt ki az evangélikus egyház országos irodájának csapata, hogy a Művészetek Völgyében a taliándörögdi Tarisznya evangélikus udvarban tágra tárják kapuikat kicsik és nagyok, családosok és baráti társasággal érkezők számára.  A Duna Televízió Lét-​​Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

A színész arcai

Dráfi Mátyás portréja
A nemrégiben Kossuth-díjjal kitüntetett Dráfi Mátyás szívügyének tekinti Szlovákiában a magyar nyelvű színház ügyét. A Komárnoban élő művésszel és feleségével az egyházhoz tartozásról, hitről, nyelvművelésről beszélgettünk. Közben egy hatalmas színészi életmű tárult elénk.
Angster-orgona épül a gödöllői evangélikus templomban. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Teremtő harmóniában

Kodolányi Borbála fazekasmester alkotásról, hitről. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

A zene nyelvén

Zenével dicséri Istent a budahegyvidéki gyülekezet ifjúsága. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Van embered!

Van embered! mottóval tartott missziói napot az Északi Evangélikus Egyházkerület. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Lehet-e az egyházban humorizálni?

Kövesdi Miklós humorista egyházi témájú stand-up műsorokat készít. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.