Skip to main content

koszorúzás

Beszámoló

Mária Dorottya példamutatása máig hat

A budavári nádori kriptában emlékeztek az evangélikus hercegnőre
„A legmagyarabb nádornéra”, az evangélikus intézményeket és gyülekezeteket felkaroló Mária Dorottyára emlékeztek február 6-án, Dorottya-napon a Budavári Palotában található nádori kriptában.
Itthon

Emlékezés Maléter Pálra, 1956 evangélikus mártírjára

A honvédelmi minisztert 1958-ban végeztette ki a kommunista hatalom
Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártír honvédelmi miniszterére, az evangélikus Maléter Pálra emlékeztek a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának munkatársai az Üllői úti épület falán elhelyezett emléktábla megkoszorúzásával.
Itthon

A megbecsülő szeretet kinyilvánítása

Radvánszky Albert egyetemes felügyelőre emlékeztek
Régi adósságot törlesztett a Magyarországi Evangélikus Egyház, amikor báró Radvánszky Albert egyetemes egyházi és iskolai felügyelőről emlékeztek meg istentiszteleten, illetve sírjának megkoszorúzásával. A február 5-i ünnepi alkalmat éppen halálának hatvanadik évfordulóján tartották, de ebben az esztendőben emlékezhetünk arra is, hogy száz éve iktatták be tisztségébe, és hetvenöt éve mondatták ...
Az 1950-ben érettségizett osztály három képviselője – prof. dr. Liptay György, Villányi György és Lehotzky József – koszorúzta meg osztályfőnökük, dr. Vermes Miklós (1905–1990) szobrát a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium előkertjében december 6-án, Miklós napján.
Itthon

„Arra figyeljünk, akinek Túróczy is a szolgálatában állt”

Az 50 évvel ezelőtt elhunyt püspökre emlékeztek Győrben
Túróczy Zoltán (1893–1971) halálának 50. évfordulójára emlékeztek a győri evangélikus gyülekezetben, ahol szolgálata leghosszabb szakaszát töltötte a háromszor megválasztott, majd mindhárom alkalommal állami nyomásra eltávolított püspök. A november 21-én, örök élet vasárnapján tartott megemlékezés ünnepi istentisztelettel kezdődött, amelyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület pü...
Itthon

Így kell emlékezni Sztehlóra?

Egy ünnepségsorozat margójára
Fennállásának 70. évfordulóját ünnepli idén a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon. Ez alkalomból többnapos ünnepségsorozatot szervezett a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat. A programokról különleges hangvételű, személyes írásban számolunk be.