Skip to main content

Kocsis Fülöp

Itthon

Evangélikus-görögkatolikus találkozó

A két egyház vezetői lelkipásztori kérdésekről is beszélgettek Máriapócson
Máriapócs adott otthont február első napján annak a már hagyományosnak mondható találkozónak, melyet a görögkatolikus és evangélikus egyház vezetői tartanak évről évre.
Közszolgálati média

Püspökkenyér: Visszatekintés

A Püspökkenyér című televíziós műsor 150. jubileumi adásában Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, műsorvezető beszélgetett Steinbach József református püspökkel és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek, metropolitával. Egyfajta visszatekintés volt az év eseményeire ez a szilveszteri, ünnepi adás.
Közszolgálati média

Püspökkenyér: A tanévkezdésről

Az M5-s közszolgálati tévécsatorna Püspökkenyér című műsora legutóbbi adásának témáját a tanévkezdés és az ökológiai kérdés adta.
Az M5-s közszolgálati tévécsatorna Püspökkenyér című műsora legutóbbi adásának témáját a teológiai, bibliai nézőpontból megközelített béke kérdése, valamint Szent István király jelentősége adta.
Szemle

Üzeneted jött

Tanévet nyitott a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat
A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium szervezte azt az országos tanévnyitó ünnepséget augusztus 26-án, melyre mintegy 250 hallgató érkezett valamennyi országrészből. Az esemény nyitó istentiszteletén, melyet a Pécsi Egyházmegye székesegyházában tartottak, a szakkollégiumot fenntartó történelmi egyházak püspökei: Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek metropolita és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspö...
Az M5-s közszolgálati tévécsatorna Püspökkenyér című műsora 2023. júliusi adásának fókuszában a lelkész- és papszentelések álltak.
Közszolgálati média

Püspökkenyér: Hálaadás

Az M5-s közszolgálati tévécsatorna Püspökkenyér című műsora legutóbbi adásának témája az egyházi iskolák és a Szentháromság ünnepe volt.
Halálról és feltámadásról, nagypéntek keresztjéről és húsvétról beszélgettek a Duna Televízió Agapé című műsorának vendégei.
Az M5 közszolgálati tévécsatorna Püspökkenyér című műsora 2023 februári adásának fókuszában nemzeti nagyjaink álltak.
Népegyház vagy szubkultúra? – tette fel a kérdést a Szólj be a papnak! szervezésében összehívott online vitaest január 21-én, csütörtökön. A Szólj be a püspöknek! extra beszélgetés során a válaszadást Balog Zoltán beiktatás előtt álló református püspök, Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök, Deák Viktória Hedvig domonkos rendi főnöknő és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita vállalta.
Aktuális

Népegyház vagy szubkultúra?

Szólj Be a Püspöknek! Extra
Mi a keresztények jövőképe? Népegyház kis aktív maggal és nagyszámú, lazán kapcsolódó „szimpatizánssal”? Vagy a többséghez képest alternatív életformát felmutató „szubkultúra”? Milyen lelki „szolgáltatást” tud nyújtani az egyház a többségi társadalomnak a XXI. században? Az egyházi iskolák elitképzők vagy a hitre nevelnek?Az ökumenikus imahét kapcsán kérdezhetjük tabuk nélkül a magyarországi na...