Skip to main content

Horváth-Hegyi Ádám

A Modern Városok Program keretén belül megújul a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközség több temploma, épülete. A salgótarjáni templom felújítása az utolsó fázisba érkezett, amikor is az átépített toronysüveg keresztjét visszaállították. A keresztbe időkapszulát is elhelyeztek az utódok számára.
Ajánló

A Leuenbergi konkordiától a farizeus és a vámszedő példázatáig

Megjelent a Lelkipásztor teológiai szakfolyóirat legújabb száma
A 99. évfolyamába lépő Lelkipásztor evangélikus teológiai szakfolyóirat megújult külsővel, formában és tartalmi elemekkel jelenik meg a 2024-es évtől. E változás egyik szükségszerű oka az volt, hogy a benne szereplő írások elérhetőkké válhassanak az MTA open access (ingyenes online) folyóirat-adatbázisában. Az alábbi sorokkal a szakfolyóirat legújabb, 2024/1. számot ajánljuk olvasóink figyelmébe.
Hálaadó istentiszteletet tartottak szeptember 24-én a Nógrád vármegyei Karancslapujtőn a kétszázhárom éves, a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközséghez tartozó templom megszépüléséért. A munkálatokat a Modern városok program keretében, Magyarország kormányának segítségével végezték el. A felújítás ötvenkétmillió-nyolcszázkilencvennégyezer forint állami támogatásból valósult meg, amelyet kiegészí...
Beszámoló

„…a végén is csak nálad vagyok”

Egyházmegyei evangelizációs nap Nógrádban
Idén Szirák adott otthont a Nógrádi Evangélikus Egyházmegye evangelizációs alkalmának augusztus 6-án, vasárnap délután. A szervezők reménykedtek benne, hogy idilli környezetben, a Teleki–Degenfeld-kastély parkjában tudnak együtt lenni a résztvevők, de az időjárási körülmények ezt sajnos nem tették lehetővé. Isten igéje megszólalásának azonban nem lehet csak úgy megálljt mondani, így az alkalom ...
Itthon

Tevékenyen Isten munkájában

Parókus lelkészi tisztébe iktatták Horváth-Hegyi Ádámot Salgótarjánban
Családias hangulatban zajlott Horváth-Hegyi Ádám lelkésziktatása 2023 virágvasárnapján Salgótarjánban. Sokan gyűltek össze erre az április 2-i alkalomra; az ország számos pontjáról és külföldről is érkeztek vendégek Nógrád vármegye székhelyére. Az istentisztelet liturgiájában Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke mellett Szabó András, a Nógrádi Evangélikus Egyházmegye espere...
Parókusi alkalmassági vizsgálatot tartottak október 11-én az Északi Egyházkerületben. Horváth-Hegyi Ádám, a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközség beosztott lelkésze, Lukács Máté András, a Galgagutai Evangélikus Egyházközség beosztott lelkésze és Rosenberger Tamás, a Galgagyörki Evangélikus Egyházközség beosztott lelkésze adta be a jelentkezését, valamint a szükséges dokumentumokat, prédikációkat.
Itthon

Szeret az Úr

Kerek évfordulókra emlékezett a salgótarjáni gyülekezet
Örömünnep volt Salgótarjánban augusztus 21-én: a százötven éve megalakult gyülekezetért és a száznegyven éve felszentelt templomért adtak hálát Istennek.
Salgótarján és környéke evangélikus templomainak, épületeinek a megújulása már régi vágya volt a helyi lutheránus közösségnek. Ez most megvalósulhat a Magyarország kormánya és Salgótarján önkormányzata közötti együttműködési megállapodás részeként, a Modern városok program keretében ötszázhetvenkilencmillió forintból.