Skip to main content

felajánlás

Közlemény

Továbbra is nő az egyházunk számára felajánlott szja 1%-ok összege és száma

Elérhető a NAV összesítése a 2023. évi felajánlásokról
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szeptember 15-én tette közzé honlapján a 2023. évi szja 1+1%-os felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettek listáját. A közlemény szerint a Magyarországi Evangélikus Egyház számára felajánlott összeg 743 049 745 forint. Egyházunk számára összesen 92 581 fő ajánlotta fel idén adója egy százalékát.
Videótár

Melletted vagyunk – lélekkel, ismerettel, a közösségeinkben

1% segítség az evangélikus egyházközségeknek
Sokszor szuperhősnek tűnnek közösségeink munkatársai, de néha még a szuperhősöknek is szüksége van egy kis segítségre – most az egyházi és civil 1%-os felajánlásokkal az evangélikus egyház és az evangélikus közösségek munkáját is támogathatjuk.
Videótár

Melletted vagyunk – lélekkel, ismerettel, a szeretetszolgálatban

1% segítség az evangélikus diakóniai intézményeknek
Sokszor szuperhősnek tűnnek a diakóniai dolgozók, de néha még a szuperhősöknek is szüksége van egy kis segítségre – most az egyházi és civil 1%-os felajánlásokkal az evangélikus egyház és az evangélikus szeretetotthonok munkáját is támogathatjuk.
Videótár

Melletted vagyunk – lélekkel, ismerettel, az óvodákban és iskolákban

1% segítség az evangélikus nevelés-oktatási intézményeknek
Sokszor szuperhősnek tűnnek a pedagógusok és nevelők, de néha még a szuperhősöknek is szüksége van egy kis segítségre – most az egyházi és civil 1%-os felajánlásokkal az evangélikus egyház és az evangélikus nevelés-oktatási intézmények munkáját is támogathatjuk.
Videótár

Melletted vagyunk – lélekkel, ismerettel, a gyülekezetekben

1% segítség az evangélikus egyházközségeknek
Sokszor szuperhősnek tűnnek a lelkészek, de néha még a szuperhősöknek is szüksége van egy kis segítségre – most az egyházi és civil 1%-os felajánlásokkal az evangélikus egyház és az evangélikus gyülekezetek munkáját is támogathatjuk.
Közlemény

Idén is nőtt az egyházunk számára felajánlott szja 1%-ok összege és száma is

Elérhető a NAV összesítése a 2022-ben beérkezett felajánlásokról
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szeptember 14-én tette közzé honlapján a 2022-ben szja 1%-os felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettek listáját. A közlemény szerint a Magyarországi Evangélikus Egyház számára összesen 86 598 fő ajánlotta fel adója egy százalékát. Az egyház számára felajánlott összeg 607 349 077 forint.
Kiknek lehet felajánlani az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-át? Hogyan lehet rendelkezni a felajánlásról? Hol lehet leadni a rendelkezést? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és határidőket. A vallási közösségek és civil szervezetek olyan társadalmi szolgálatokat végeznek, amelyekkel sok esetben az állam feladatait vállalják át, illetve növelik az állami szolgá...
Itthon

Ismét nőtt az egyházunk számára felajánlott szja 1%-ok összege és száma is

Elérhető a NAV összesítése a 2021. évi felajánlásokról
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 13-án tette közzé honlapján a 2021-ben szja 1%-os felajánlásban részesült, technikai számos kedvezményezettek listáját. A közlemény szerint a Magyarországi Evangélikus Egyház számára összesen 82 701 fő ajánlotta fel adója 1%-át. Az egyház számára felajánlott összeg 508 118 968 forint.
Kiknek lehet felajánlani az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-át? Hogyan lehet a felajánlásról rendelkezni? Hol lehet a rendelkezést leadni? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és határidőket.