Skip to main content

Duna Televízió

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói közös programokat szerveznek, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja. A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Isteni továbbképzés

Füller Tímea portréja
Füller Tímea hitoktatót, számos könyv szerzőjét mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.
A Duna Televízió Agapé című műsora adásának témája nagypéntek és húsvét üzenete volt.
Közszolgálati média

A zenét fentről kapjuk

Isten kezében: Gryllus Dániel
Gryllus Dániel kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőt, előadóművészt, zenészt mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.
Haba Gábor, az újpesti gyülekezet felügyelője felnőtt fejjel iratkozott be a teológiára, emellett évtizdek óta kick-boxozik. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Agapé: Az önvizsgálat ideje

A Duna Televízió Agapé című műsora adásának témája böjt mint az önvizsgálat ideje volt.
Közszolgálati média

Aki visszajött a halálból

Oszvald Péter bizonyságtétele
A Duna televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Oszvald Péter nyugalmazott intenzív terápiás orvos tett bizonyságtételt életről és halálról.
Közszolgálati média

Mert ahová te mégy, oda megyek én is

Isten kezében: Andrejekék története
Mert ahová te mégy, oda megyek én is címmel a Muravidéken élő evangélikus lelkészházaspár, Mitja Andrejek és Györfi-Andrejek Judit történetét mutatja be a Duna Televízió Isten kezében című műsora.
Közszolgálati média

Őszinte szembenézés a múlt hibáival

Mirák Katalin az evangélikus egyház tényfeltáró munkájáról
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Mirák Katalin, a Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának elnökének szolgálatát ismerhetjük meg.
Közszolgálati média

Hit, remény, szeretet

Portréfilm Kautzky Armandról
Kautzky Armand színművész az őseitől kapott evangélikus hitéről is beszél a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Közszolgálati média

200 éves a Fasori Evangélikus Gimnázium

A legendás intézmény Nobel-díjasokat, világnagyságokat nevelt
A Duna Televízió Lét-​​​​Ige című protestáns magazinjában a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumot ismerhetjük meg.
Az eutanáziának, azaz a kegyes halálnak a kérdése fontos társadalmi problémákat vet fel. A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Reuss Andrással, az Evangélikus Hittudományi Egyetem korábbi rektorával beszélgettek arról, milyen választ lehet adni keresztény szemmel.
Ebben az évben is számos alkalommal közvetít evangélikus istentiszteletet a közszolgálati média. A rádiós közvetítések 10.04-től hallhatók a Kossuth rádióban, a televíziós közvetítések 11 órától lesznek megtekinthetők a Duna Televízióban.
Közszolgálati média

Hitvallás

Portréfilm Reuss Andrásról
Reuss András evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem emeritus professzora, volt rektora a Duna Televízió Isten kezében című műsorában.
Közszolgálati média

Mosolyt csalni a menekültek arcára

Egy éves a Dévai Fogadó
A Duna Televízió Lét-​​​Ige című protestáns magazinjában a Dévai Fogadó menekülteket segítő szolgálatát ismerhetjük meg.
A Duna Televízió Lét-​​Ige című protestáns magazinjában a KaleidoszPók Társulat Petőfi előadását ismerhetjük meg.
Gabnai Sándor lelkészként szolgál, noha sokáig nem volt egyértelmű, hogy a teológiára fog jelentkezni. A Duna Televízió Lét-​​​​Ige című protestáns magazinjának riportja.
Közszolgálati média

Gyermekek dicsérik az Istent

A Duna Televízió Lét-​Ige című protestáns magazinjában a nemrégiben a fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő a Kisdeák Evangélikus Óvodát ismerhetjük meg.
A Duna Televízió Lét-Ige című protestáns magazinjában Szabó Lajos nyugalmazott lelkésszel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem korábbi rektorával készült beszélgetés.
Közszolgálati média

Családpótló, szeretetteljes ellátás

Bepillantás a Tessedik Sámuel Evangélikus Nevelőszülői Hálózat életébe
A Duna Televízió Lét-​​​Ige című protestáns magazinjának riportjában a gödöllői központú Tessedik Sámuel Evangélikus Nevelőszülői Hálózatot ismerhetik meg.