Skip to main content

Czenthe Miklós

Beszámoló

Sokrétű, egyházához hű életút

Konferencia és kiállítás Radvánszky Albert örökségéről
A Magyarországi Evangélikus Egyház és az Evangélikus Országos Gyűjtemény konferenciát és kamarakiállítást rendezett Radvánszky Albert egyetemes felügyelő emlékére, megválasztásának századik, a kommunista diktatúra általi eltávolításának hetvenötödik és halálának hatvanadik évfordulója alkalmából október 13-án az egyház budapesti székházában.
Kultúra

Vendéglátás evangélikus módra

Sopronban találkoztak az európai protestáns muzeológusok
A Soproni Evangélikus Gyűjtemény adott otthont az európai protestáns muzeológusok harmincötödik vándorgyűlésének április 27. és május 2. között.
Interjú

Izgalmas időutazás az ősök nyomában

Hogyan derítsük ki, hogy kik voltak a felmenőink?
Kik voltak az őseim? Evangélikusok voltak? Ha igen, milyen szerepet játszottak az egyház életében? Hogyan hat az én evangélikus identitásomra, hogy a felmenőim mit csináltak? Ha valakiben megfogalmazódnak ezek a kérdések, választ is kaphat rájuk – erről beszélgettünk Czenthe Miklóssal, az Evangélikus Országos Levéltár vezetőjével. Tapasztalata szerint aki egy ilyen kutatást elvégez, az jobban e...
Evangélikus Élet magazin

Isten minden irányból

Megjelent az Evangélikus Élet legújabb lapszáma
Kedves Testvérek! Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet, és vigyék a jó hírét!
Interjú

Röntgengépen keresztül látni az egyházat

Czenthe Miklós az evangélikus örökség jelenéről
Portrésorozatunkban az egyházunk budapesti Üllői úti országos székházában szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ez alkalommal Czenthe Miklóssal, az Evangélikus Országos Levéltár vezetőjével nemcsak a levéltárról, hanem saját kutatási területéről is beszélgettünk.