Skip to main content

Budakeszi Evangélikus Egyházközség

A Hegyi-Karabahból menekülő örményekre emlékeztek október 1-jén a budakeszi evangélikus templomban. Az istentisztelet keretében Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke hívta fel a figyelmet a napjainkban zajló keresztényüldözés áldozataira.
Rövid hírek

Templomok a templomban

Benczúr László életmű-kiállítása Budakeszin
Nagyszámú érdeklődő részvételével nyílt meg szeptember 17-én a budakeszi evangélikus templomban a Benczúr László Ybl- és Prima Primissima díjas építész életművét bemutató kiállítás.
Ajánló

Kezdődik a szakrális művészetek hete

Evangélikus rendezvények az Ars Sacra Fesztiválon
Több mint négyszáz koncerttel, kiállítással, sétával, irodalmi esttel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel és egyéb ingyenes programokkal várja a közönséget szeptember 16. és 24. között a 17. Ars Sacra Fesztivál. Az alábbiakban az evangélikus vonatkozású programok közül válogattunk egy csokorra valót.
Interjú

Stílusirányzatok helyett Krisztus mellett elköteleződve

Benczúr László építészmérnökkel, tiszteletbeli felügyelővel beszélgettünk
Akár műveltségi vetélkedőn is lehetne feladvány: mi köti össze a Megyeri hidat, a budahegyvidéki, a kemenespálfai evangélikus templomot, az Origo Filmstúdió, a lágymányosi ökumenikus központ, a Malév-uszoda, illetve a balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthon épületét? A helyes válasz: a tervező személye. A ma, augusztus 6-án nyolcvanadik születésnapját ünneplő,...
Kultúra

Szakrális művészet Budakeszin

Kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében
Balogh Éva, Beliczay Zsófia, Bukrán Edit és Kisteleki Margit alkotásaiból nyílt kiállítással és kulturális programokkal várja az érdeklődőket a Budakeszi Evangélikus Egyházközség a XVI. Ars Sacra Fesztivál keretében. Egy héten keresztül a művészet oldaláról ismerhetjük meg az örök üzenetet a templom- és kiállítótérben.
Ajánló

Keresztény vértanúk neveit őrzi a templom

Bemutatkozik a Budakeszi Evangélikus Egyházközség
A budakeszi evangélikus templomból közvetít evangélikus istentisztelet április 15-én, nagypénteken 10 órától a Duna Televízió. Igét hirdet Lacknerné Puskás Sára lelkész. Alább az egyházközség rövid bemutatkozását olvashatják. (A szerk.)
Evangélikus Élet magazin

Budakeszi és vecsési Jákóbok álma

„E városokban Isten egy-egy létrát helyezett el, hogy összekösse az eget és a földet. Itt is, ott is felépült Isten háza, megnyílt a menny kapuja. Folytatódjék ezért mindkét helyen a gyülekezetépítés szívós munkája” – fogalmaz a Budakeszin és Vecsésen felszentelt evangélikus templomok kapcsán Fabiny Tamás evangélikus püspök.
Itthon

Élő kövek ünnepe Budakeszin

Felszentelték az új evangélikus templomot
20. és 21. században mártírhalált halt keresztényeknek dedikált templomot szentelt fel ünnepi istentisztelet keretében Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke szeptember 4-én, szombaton Budakeszin. A Benczúr László tervezte épület ünnepi átadásán egyházi és állami vezetők is köszöntőt mondtak. A több száz ember részvételével zajló alkalom szeretetvendégséggel zárult.
Budakeszi – Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek 2021. február 11-én magánlátogatást tett a Budakeszi Evangélikus Egyházközség már kész, de még fel nem szentelt templománál.