Skip to main content

Budakeszi

Rövid hírek

Templomok a templomban

Benczúr László életmű-kiállítása Budakeszin
Nagyszámú érdeklődő részvételével nyílt meg szeptember 17-én a budakeszi evangélikus templomban a Benczúr László Ybl- és Prima Primissima díjas építész életművét bemutató kiállítás.
Magyarországon tartózkodik Panti Filibus Musa nigériai evangélikus érsek, a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) elnöke. Látogatása első két napján az ökumenikus kapcsolatokat ápolta és a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai munkájával ismerkedett.
Kultúra

Szakrális művészet Budakeszin

Kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében
Balogh Éva, Beliczay Zsófia, Bukrán Edit és Kisteleki Margit alkotásaiból nyílt kiállítással és kulturális programokkal várja az érdeklődőket a Budakeszi Evangélikus Egyházközség a XVI. Ars Sacra Fesztivál keretében. Egy héten keresztül a művészet oldaláról ismerhetjük meg az örök üzenetet a templom- és kiállítótérben.
Evangélikus Élet magazin

Budakeszi és vecsési Jákóbok álma

„E városokban Isten egy-egy létrát helyezett el, hogy összekösse az eget és a földet. Itt is, ott is felépült Isten háza, megnyílt a menny kapuja. Folytatódjék ezért mindkét helyen a gyülekezetépítés szívós munkája” – fogalmaz a Budakeszin és Vecsésen felszentelt evangélikus templomok kapcsán Fabiny Tamás evangélikus püspök.
Budakeszi – Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek 2021. február 11-én magánlátogatást tett a Budakeszi Evangélikus Egyházközség már kész, de még fel nem szentelt templománál.