Skip to main content

Ars Sacra Fesztivál

Rövid hírek

Templomok a templomban

Benczúr László életmű-kiállítása Budakeszin
Nagyszámú érdeklődő részvételével nyílt meg szeptember 17-én a budakeszi evangélikus templomban a Benczúr László Ybl- és Prima Primissima díjas építész életművét bemutató kiállítás.
Rövid hírek

Rákospalotán is kitárult a templomkapu

Nyitott Templomok Napja a palotai evangélikusoknál
Az idei évben első alkalommal csatlakozott a Rákospalotai Evangélikus Gyülekezet az Ars Sacra Fesztivál keretében szeptember 16-án rendezett Nyitott Templomok Napjához. A szervezők célja az volt, hogy az érdeklődők megismerhessék a Régi Fóti úton található evangélikus nagytemplom történetét, illetve a Magyarországi Evangélikus Egyház kultúráját, a gyülekezet életét.
Ajánló

Kezdődik a szakrális művészetek hete

Evangélikus rendezvények az Ars Sacra Fesztiválon
Több mint négyszáz koncerttel, kiállítással, sétával, irodalmi esttel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel és egyéb ingyenes programokkal várja a közönséget szeptember 16. és 24. között a 17. Ars Sacra Fesztivál. Az alábbiakban az evangélikus vonatkozású programok közül válogattunk egy csokorra valót.
Kultúra

Szakrális művészet Budakeszin

Kiállítás az Ars Sacra Fesztivál keretében
Balogh Éva, Beliczay Zsófia, Bukrán Edit és Kisteleki Margit alkotásaiból nyílt kiállítással és kulturális programokkal várja az érdeklődőket a Budakeszi Evangélikus Egyházközség a XVI. Ars Sacra Fesztivál keretében. Egy héten keresztül a művészet oldaláról ismerhetjük meg az örök üzenetet a templom- és kiállítótérben.
Aktuális

Lelkesen, élénken, szellemmel

Elindult a Spiritoso, az Ars Sacra Fesztivál podcastsorozata
Budapest – Hozzásegíthetnek a művészetek önmagunk jobb megismeréséhez? Hogyan szólítja meg a művészet személyiségünk mélyebb rétegeit? A hit beszűkít, vagy új perspektívát kínál kulturális kincseink átéléséhez, értelmezéséhez? A február 25-én kezdődött Spiritoso című podcastsorozatban az Ars Sacra Fesztiválon fellépő művészekkel beszélgetnek többek között ezekről a témákról.
Budapest – Az idei Ars Sacra Fesztivált a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összehangolva rendezik meg szeptember 4-től 12-ig. Határainkon innen és túl várják az önkéntes művészi produkciók csatlakozását június 15-ig.