Skip to main content

Ágfalva

Első alkalommal rendeztek motoros istentiszteletet június 23-án, vasárnap az ágfalvi evangélikus templomban, amelyen közel kilencven motoros vett részt. A jótékonysági kezdeményezés, amellyel az egyházat támogatják, Várallyay Gábor ötlete alapján valósult meg. A Kisalföld.hu cikkét szemlézzük.
Az ágfalvi Pszichiátriai Betegek Otthona is olyan intézmény, ami ritkán szerepel a hírekben, pedig a többszöri fenntartóváltás után évek óta a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ telephelyeként működő intézményben közel száznegyvenen élnek. Egy részük itt jár köztünk, csak nem ismerjük fel őket.
Ajánló

Közös sorsban

Bemutatkozik az Ágfalvi Evangélikus Egyházközség
Az ágfalvi evangélikus templomból közvetít evangélikus istentisztelet július 24-én, Szentháromság ünnepe utáni 6. vasárnap 10.04-től a Kossuth rádió. Igét hirdet Heinrichs Eszter lelkész. Alább az egyházközség rövid bemutatkozását olvashatják. (A szerk.)
Publicisztika

Hűség és hűtlenség

Sopron és a környező települések lakossága száz évvel ezelőtt népszavazás keretében dönthetett arról, hogy – a Monarchia szétesése, majd a trianoni békediktátum után – Magyarországhoz vagy Ausztriához kíván-e tartozni. Sopronban 1921. december 14-én, a falvakban 16-án került sor a referendumra.
Publicisztika

Élő kövek egyháza

A minap az egyik híradásban felfigyeltem arra a fél mondatra, ami azt taglalta, hogy a koronavírus okozta változások miatt a jövőkutatók elemzéseire támaszkodnak a gazdasági szakemberek... Jövőkutató. Ez a számomra újra felfedezett és magávalragadó kifejezés egy szakmát takar. Gyorsan gondolkodóba is estem azon, hogy ha arra adnám a fejem, hogy megint iskolapadba üljek, akkor ezt a társadalomtu...