TÜKÖR ÁLTAL VILÁGOSAN – 25. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

TÜKÖR ÁLTAL VILÁGOSAN – 25. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Budapest – 2014. április 21-én a Húsvét, Jézus feltámadásának szellemében érkeztünk meg a KÖSZI által szervezett 25. Megálló istentiszteletre. Ezúttal Molnár Lilla teológushallgató prédikációját hallhattuk a látásról, tisztánlátásról, a világosság fontosságáról és fogalmáról az életünkben. Szöveg és fotó: Karakai Hanna.

Ezen az alkalmon a Megálló drámacsoportja a közönség sorai közül szólt ki hozzánk és úgy mesélték el Az Emmausi tanítványok történetét, amely Jézus halála után játszódik, amikor két tanítvány Jeruzsálemből Emmausba tartott. Miközben beszélgettek, hozzájuk szegődött a feltámadott Krisztus, de ők nem ismerték fel, mert túlságosan el voltak foglalva a gyászukkal. Jézusnak meséltek saját haláláról egészen addig, míg el nem értek arra a településre, ahova igyekeztek. A tanítványok unszolták Jézust, hogy tartson velük. Bement velük, és amikor az asztalhoz lépett, vette a kenyeret, megáldotta és megtörte. Erre megnyílt a szemük és felismerték. 

Van az az állapot, amikor hiába hallgatunk meg dolgokat, képtelenek vagyunk megérteni azokat. Lehet, hogy a fáradtságtól, a túl sok teher miatt, a haragunktól vagy a dacunktól homályosodik el a látásunk. És akkor jön Jézus, és egy olyan dolgot tesz, amitől mindenkinek megvilágosodik a látása. Kikerülünk a beragadt állapotunkból és egyszerre minden világossá válik előttünk. Ekkor jut el hozzánk Húsvét igazi üzenete, az őszinte örömhír, a tisztánlátás örömhíre.

Az istentisztelet után, mint mindig, most is szeretetvendégségre és kötetlen beszélgetésre invitáltuk a közönséget, mely méltó lezárása volt az alkalomnak és Húsvét ünnepének is. Külön köszönet Hanny Zsófiának, az alkalom megszervezéséért, Molnár Lillának az igehirdetésért és Makó Bélának a Hangszórock zenekar szakmai vezetéséért.

A következő Megálló istentisztelet 2014. május 18-án, vasárnap lesz a Deák téri evangélikus templomban. Mottója: Nyelvi kérdés, témája pedig a nyelvek lesz, igét hirdetni Csoszánszky Márta fog.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak.  E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: 

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek 

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 25. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!