Túróczy Zoltán püspökről is megemlékeztek – Közgyűlést tartott a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Túróczy Zoltán püspökről is megemlékeztek – Közgyűlést tartott a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület

Share this content.

Győr – A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület közgyűlésének tagjai 2013. november 16-án, szombaton a győri kerületi székházban gyűltek össze tanácskozásra. A nyitó áhítatot Szebik Károly csákvári lelkész tartotta, Péld 27,17 alapján. Szöveg és fotó: Adámi Mária

Mészáros Tamás kerületi felügyelő nyitotta meg az ülést, megállapítva a határozatképességet. Szemerei János püspök azzal kezdte beszámolóját, hogy röviden megemlékezett egyik elődje, Túróczy Zoltán születésének 120. évfordulójáról.

Napirenden volt többek között egy gyülekezeti társulási szerződés jóváhagyása, a finn testvéregyházkerületi szerződés szövegének elfogadása, illetve különböző támogatások megítélése.

A tanácskozás során Sztruhár András beszámolt a kapolcsi Művészetek Völgye programsorozat keretében megszervezett egyházzenei koncertekről, melyeken a kerület legszínvonalasabb énekkarai szolgáltak.

Plöchl Ildikó határmenti gyülekezetpedagógus munkájáról tájékoztatta a közgyűlés tagjait, Cilike Eszter V. éves teológus hallgató – mint a kerület ösztöndíjasa – a tanév során az egyházkerület területén végzett szolgálatait ismertette.

Szó esett a győri felújítási projektről, illetve a 2014. évre tervezett programokról is.

Az ülés bezárása, majd a közösen elköltött ebéd után a közgyűlési tagok koszorút helyeztek el Túróczy Zoltán püspök sírjánál.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!