Egymilliós adomány bajba jutott családoknak

Egymilliós adomány bajba jutott családoknak

Share this content.

Lezárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu egyedülálló programjának első szakasza, a vásárlók több mint egymillió forintot adtak össze a Családok Átmeneti Otthona számára.
A webáruházakban tavaly augusztustól idén áprilisig összesen 1 040 932 Ft gyűlt össze, melyből a 38 főt befogadó Kelta utcai intézményben élő gyerekek számára készült biztonságos játszószoba.
A békásmegyeri intézmény számára összegyűjtött adományból a gyerekek közös játszószobáját modernizálták, új bútorok kerültek a szobába, valamint beltéri és szabadtéri sporteszközöket és fejlesztő játékokat vásároltak. A Családok Átmeneti Otthonában folyamatosan tartanak csoportos gyermekfoglalkozásokat, kézműves délutánokat, amelyekhez az adományból új alapanyagokat és kellékeket szereztek be.  
A Békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonában olyan krízishelyzetbe került családok találnak menedéket, amelyek átmenetileg vagy tartósan fedél nélkül maradtak. Az intézmény célja, hogy ezek a családok együtt élhessenek, lehetőséget és segítséget kapjanak újraépíteni széthullott életüket. A Kelta utcában tíz család tartózkodik átlagosan 20-25 gyermekkel, akik a szociális munkás mellett védőnő és családgondozó segítségét is kérhetik. Az otthon életében hatalmas szerepet kapnak a közös játékok és a csoportos foglalkozások, melyeknek a felújítást követően méltó környezet ad helyet.
Kerekítsd fel! néven 2015. augusztus elején indult el az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu összefogásával. Hasonló kerekítéses módszerek nagy sikerrel működtek az elmúlt évek során többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben és Angliában is.  A részt vevő webáruházak vevői fizetéskor egy kattintással felkerekíthetik a vásárlás összegét, mellyel egyedi karitatív programokat támogathatnak. A kezdeményezésben az  Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Családok Átmeneti Otthonát támogathatták.

Az Egészségbolt.hu és Szépségbolt.hu tapasztalatai rendkívül pozitívak voltak a kampány kezdete óta. „A kampány indulása óta a vevők közel harmada döntött úgy, hogy fizetésekor felkerekíti a vásárlás összegét, és adományoz az általunk támogatott Családok Átmeneti Otthona számára” - mondta Jenei Péter, a webáruházak vezetője. „Amellett, hogy vásárlóink adományait továbbítjuk az otthon számára, összeállítottunk egy hatalmas adománycsomagot olyan termékekből, melyek nélkülözhetetlenek az Átmeneti Otthonba került szülők számára. Az adományozási programot folytatjuk, a következő időszakban a középiskolásoknak szervezett újraélesztés-oktatás és hozzá kapcsolódó telefonos applikáció fejlesztésének támogatására fogunk adományokat gyűjteni."

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!