KINCSKERESÉS – GICCSKERESÉS – 30. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

KINCSKERESÉS – GICCSKERESÉS – 30. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Szöveg: Karakai Hanna, fotó: Csercsa-Kincses Anita
Budapest – 2014. október 19-én vasárnap este az utolsó meleg hétvége zárásaként ismét találkoztunk a Megálló interaktív istentiszteleten a Deák téri evangélikus templomban fiatalok és örök fiatalok nagy örömére a KÖSZI lelkes önkéntes csapatának szervezésében.

Az alkalom plakátjáról a Dogma című filmből ismert „Buddy Jesus”, azaz „Jézus haver” hívott bennünket a vasárnapi kincskeresésre, vagy inkább giccskeresésre? Elgondolkodtam a körülöttem lévő dolgokról, emberekről és barátokról. Kik vagy mik a valós kincseink? És honnan tudjuk, hogy valami kincs vagy giccs?

Az igét Szabó B. András hirdette, és ehhez kapcsolódva a Mentactor drámacsapat egy kis kincskereső játékra invitált bennünket. A templomban kellett képszelvényeket összegyűjteni, majd kirakni őket közösen. A képek mind keresztet ábrázoltak, de a lényeg az volt, hogy milyen módon. Az egyik képen egy pendrájv viselte a formát, a másik egy művész festménye volt egy dél-amerikai határon álló keresztről. Ezzel együtt angyalokat és Jézust különböző módon ábrázoló képeket is találtunk a templomban elrejtve – a nem elhanyagolható nyalóka kíséretében. Érdekes volt látni, hogy egy fenséges angyalt milyen viccessé tud tenni, ha túldíszítik és sajnos a világító test mellett a valós tartalom háttérbe szorul. Az értékes dolgokat nem szabad és érdemes elcsépelté változtatni, hiszen a legegyszerűbb formájukban is rengeteget jelentenek., sőt úgy igazán tiszta a mondanivalójuk.

Ismét köszönjük a remek hangulat megteremtését a HangszóRock zenekarnak, akik ismét izgalmassá tették a már-már megszokott dallamokat. Reméljük ezentúl is minél színesebbé teszik alkalmainkat. Az alkalom zárásaként pedig közös úrvacsorai közösségben volt részünk, amely méltó lezárása volt a hétnek, a napnak és a csodás időnek is.

Lelki táplálék után pedig, mint ahogy azt megszokhattuk, átvonultunk a klubhelyiségbe, ahol nagy szeretettel készített szendvicsek és meleg tea várt minket, amelyek kíséretében kötetlenül beszélgethettünk, ismerkedhettünk.

Izgatottan várom a következő Megállót! Gyertek, és töltsük meg együtt a Deák téri templomot november 21-én 18.00-tól. Téma a 3. parancsolat lesz, mottónak pedig ezt választottuk: „A hetedik nap”, igét hirdetni Benkóczy Péter fog.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló istentisztelet szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a HangszóRock zenekarnak vagy a Mentactor drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 30. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!