JÉZUS KRISZTUS A SZUPERSZTÁR? – 27. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

JÉZUS KRISZTUS A SZUPERSZTÁR? – 27. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Szöveg: Csercsa-Kincses Anita, fotó: Hanny Zsófia
Budapest – 2014. június 22-én vasárnap este immár 27. alkalommal vehettünk részt a Megálló interaktív istentiszteleten a Deák téri evangélikus templomban fiatalok és örök fiatalok nagy örömére a KÖSZI lelkes önkéntes csapatának szervezésében.

Ezúttal Szabó B. András igehirdetéséből épülhettünk. Egy érdekes legenda kapcsán igyekezett minket tanítani, miszerint létezik egy olyan öntőforma, ami a tökéletes ember öntőformája. Aki ezt megtalálja, az mindenben sikeres lesz. Ezzel szemben az ige, Messiási próféciák a megváltót, a tökéletest olyan embernek mutatják be, aki nem a megnyerő külseje, vagy jófejűsége, esetleg ékes szólása miatt volt tökéletes, sőt!

A drámacsoport az igehirdetés kapcsán egy Jézus-film szereplőválogatását jelenítette meg nekünk, ahol a résztvevők különböző motivációkkal és adottságokkal rendelkeztek. Ott volt köztük szerényen egy átlagos külsejű ember is, akit nem a pénz, vagy a hírnév motivált, amikor a szerepre jelentkezett, hanem maga Jézus személye, és az, hogy az üzenetét minél több emberhez eljuttassa. A főszerepet mégis a legjóképűbb, legambíciózusabb férfi kapta, akinek ugyan fogalma sem volt arról, tulajdonképpen ki is az, akit el kell játszania, de személye bevonzhatja a tini lányok tömegét a mozikba.

Az igehirdetés és a dráma mellett természetesen a Hangszórock zenekar is közreműködött, akik az egész liturgia alatt modern hangszereléssel, fiatalos, lelkesítő, megindító dalokkal vezették a dicsőítést, mely igazán szívünkhöz szólt, és stílusában is közelebb állt hozzánk, mint az orgonaszó. Mindig nagy élmény a közös Úrvacsora, vagy áldás vétele, amikor felekezettől függetlenül mind az oltár előtt állunk kézen fogva, énekelve, elmélyülve. Nagyon meghitt és csodálatos része ez az alkalomnak, amikor függetlenül attól, hogy van, aki részt vesz az úrvacsorai közösségben, és van, aki áldást kér, mégis mind együtt vagyunk.

Lelki táplálék után pedig, mint ahogy azt megszokhattuk, átvonultunk a közösségi térbe, ahol nagy szeretettel készített szendvicsek és meleg tea várt minket, ahol kötetlenül beszélgethettünk, ismerkedhettünk egymással. Jó hangulatú, laza, mégis meghitt és mély estét töltöttünk együtt. Szívből remélem, hogy a júliusi Szélrózsa találkozón tartott Megállón, illetve a nyári szünet után még többen osztozhatunk ebben az élményben!

A következő Megálló istentiszteletet Soltvadkerten, a Szélrózsa találkozón tartjuk július 19-én 19.00-tól, témája a Cselekedeteink gyümölcse lesz, igét hirdetni Kovács Viktor fog. A Deák téri evangélikus templomban 2014. szeptember 21-én tartunk legközelebb Megálló istentiszteletet.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 27. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!