Egyházkerületi közgyűlést tartottak az evangélikusok Pápán

Egyházkerületi közgyűlést tartottak az evangélikusok Pápán

Share this content.

Pápa – Megtartotta tavaszi közgyűlését a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület a Pápai Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében a szombati nap folyamán. Tóth Károly lelkész nyitó áhítata, majd pedig a határozatképesség megállapítása után ismertették a legutóbbi közgyűlés jegyzőkönyvét, határozatait. Az egyházkerületi közgyűlés folytatásában a jelen lévő tagok meghallgatták és egyhangú döntéssel elfogadták többek között a püspöki, a felügyelői, valamint az egyházkerületi ügyészi jelentést. Forrás: papa-ma.hu, szöveg és fotó: pt

Emellett döntés született a kerület igazgatótanácsi tagjainak delegálásáról, illetve a Nagykanizsa-Sand társulási szerződés jóváhagyásáról. Az egyházmegye előzetes kérvénye alapján a mencshelyi evangélikus lelkészlakás műszaki problémáinak orvoslására 800 ezer forintot szavazott meg a közgyűlés.

Döntöttek a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lapjáról, a Dunántúli Harangszóról is. A színes kiadvány évente négyszer jelenik majd meg, ebben az évben szeptemberben és decemberben jelentkezik lapszámmal a folyóirat.

A közgyűlést követően az egyházkerület és az egyházmegye vezetése ellátogatott az Alsóvárosi temetőbe, ahol Gyurátz Ferenc egykori dunántúli püspök sírjánál megemlékeztek a hajdani pápai lelkészről.

Polgárdi Sándor esperes elmondta, a Központi Statisztikai Hivatal nemrég nyilvánosságra került népszámlálási adatai minden bizonnyal értékelést vonnak maguk után az evangélikus egyházon belül is. Az esperes hozzáfűzte, az ősszel az iskolákban bevezetendő etika- és felekezeti hitoktatás kiemelt feladatnak számít az egyház számára, amely komoly felkészülést igényel. 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!