Börtönlelkészeket jutalmaztak

Börtönlelkészeket jutalmaztak

Share this content.

Szöveg. Evangélikus.hu, illusztráció: Magyari Márton
A börtönlelkészi szolgálat fennállásának huszadik évfordulóján tartott online konferencia keretében három evangélikus lelkész munkáját is elismerték.

20 éves a börtönlelkészi szolgálat címmel online formában rendezték meg április 29-én azt az ünnepi konferenciát, amely címében hordozta apropóját. 2000-ben állami részről érkezett a kezdeményezés arra vonatkozóan, hogy az addig az egyházak és felekezetek részéről önkéntes formában gyakorolt tevékenység a büntetés-végrehajtási szervezetbe integrált formában folytatódjon. Az akkor történelmi egyházaknak nevezett közösségek kaptak meghívást a minden magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben létesített lelkészi státuszok betöltésére.

A rendezvényen ismertették azon lelkészek nevét, akiknek munkáját az évfordulón külön elismerték. Egyházunk börtönlelkészei közül ketten, Aklan Béla egri és Jánosa Attila győri lelkészek a kezdetek óta tagjai a szolgálatnak, ezért belügyminiszteri elismerő oklevelet kaptak. Erdélyi Csaba egyházi koordinátort, a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének elnökét pedig a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka jutalmazta.

A konferenciáról bővebb beszámoló később várható.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!