AKADÁLYOK NÉLKÜL – 24. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

AKADÁLYOK NÉLKÜL – 24. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Budapest – 2014. március 23-án felcsendültek a jól ismert fiatalos dallamok a Deák téri evangélikus templomban: újra sor került a Megálló interaktív istentisztelet megrendezésére a KÖSZI szervezésében. Kendeh K. Péter evangélikus lelkész prédikációját hallgathattuk meg „Akadályok nélkül” mottóval: lelki akadályainkkal, gátlásainkkal, azok ártalmaival és hasznával nézhettünk szembe. Személyes beszámoló. Szöveg: Pellionisz Petra, fotó: Hanny Zsófia

A Megálló istentisztelet sajátos profiljához tartozó drámacsoport három bibliai személy bőrébe bújt ezen az estén: a beszédzavarával és kishitűségével küszködő Mózes kétségei közt vergődve szólalt meg, míg a nárcizmustól duzzadó Dávid király éppen saját gátlástalansága miatt került bajba. A prédikáció csúcspontjaként pedig megismerkedhettünk a vérfolyásos asszonnyal, aki gátlásainak leküzdésének arra a pontjára jutott el, ami eljuttatta Jézus közelségébe és az Ő gyógyító erejéhez.

Az igehirdetés nem elmarasztalt bennünket gátlásainkért, hanem kiemelte védő funkciójukat is, mégis biztatott minket legyőzésükre: nem saját, törékeny emberi természetünkre támaszkodva, hanem a legnagyobb erő, az Atya segítségével. „Ha Isten segít, a falon is átugrom” – szólt az istentisztelet alapigéje (Zsolt 18, 30), amely üzenet elemi erővel és bátorsággal töltötte fel kis csapatunkat, ahogyan megerősíthette minden résztvevő szívét is. 

Az istentiszteletet, mint mindig, most is gazdag, nagy gondoskodással készített szeretetvendégség zárta a Deák téri klubhelységben, amelyen a testi táplálékon kívül a szó szoros értelmében szeretettel kívántuk megvendégelni a résztvevőket: megismerkedni, összebarátkozni, sőt magunk közé hívni őket. Külön öröm számunkra, hogy az istentisztelet megszervezésében nemcsak tevékenykednek olyanok, akik nemrég még látogatói voltak az istentiszteletnek, hanem olyan 18 év alatti fiatalok is, akik táborok résztvevőiként ismerkedtek meg a Megálló istentisztelettel. Hálásan köszönjük Makai-Kis Ábelnek az alkalom főszervezését, Kendeh K. Péternek az igehirdetést, Szlaukó Orsolyának a drámacsoport, Makó Bélának pedig a zenekar szakmai vezetését.

A következő Megálló istentisztelet 2014. április 21-én, húsvét hétfőn lesz a Deák téri evangélikus templomban. Mottója: Tükör által világosan, témája pedig a tisztánlátás és felismerés lesz, igét hirdetni Molnár Lilla fog.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak.  E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: 

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek 

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 24. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!