8. KÖSZI Életfonal tábor – A győztes mindent visz?

8. KÖSZI Életfonal tábor – A győztes mindent visz?

Share this content.

Szöveg: Pellionisz Petra, fotó: Keveházi D. Sámuel
Piliscsaba – 2014. május 9-11. között rendezte meg a 8. KÖSZI Életfonal életvezetési tábort a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért Piliscsabán, a Béthelben. A Nemes Anikó által vezetett, tinédzsereknek szóló tábor idén a „Győztes mindent visz?” mottó köré szervezte a hosszú hétvége mondanivalóját.

A „Győztes mindent visz?” – cím arra a kamaszok által különösen érdekfeszítőnek tartott kérdésre keresi a választ, hogy léteznek-e világunkban született vesztesek, és hogyan lehet megakadályozni, hogy valaki annak érezze magát. A kupaktanácsok, azaz kreatív–interaktív hittanórák és az áhítatok ugyancsak felvetették a kérdést, vajon keresztényként szoktak-e lúzernek bélyegezni bennünket.

A két teljes tábori nap egy-egy délutánján Lénárt Réka pszichológus és Benkóczy Péter pszichodráma-vezető dramatikus technikákkal igyekeztek készségekké formálni mindazt, amit a fiatalok megbeszéltek a témában.

Esténként a kis áhítattal bensőségessé tett éjszakai túra, a partijátékokkal és klipkészítéssel gazdagított bankett, valamint a nagysikerű „KÖSZI-tábor, szeretlek!” programok szórakoztatták  a tizenéveseket. A napsütéstől kipirult arcú, reggeli tornától és délutáni aerobictól, focitól felfrissült résztvevők egy sok nevetéssel és mély beszélgetéssel teli, családias hangulatú tábort tudhattak maguk mögött vasárnapra.

Ezen a napon az áhítatot követően még az intellektuális és vitakészségeket fejlesztő Ön dönt! játékban brillíroztak a fiatalok, mielőtt feltöltődve hazatértek a táborból. A tavaszi Piliscsaba és a gyönyörűen zöldellő Béthel Otthon most is nagy szeretetettel fogadta a csapatot, amit ezúton is hálásan köszönünk Varga Gábornak és minden dolgozónak. 

A KÖSZI szeretetettel várja a gyerekeket és fiatalokat nyári táboraiba is, amelyben ugyanezt a verőfényes hangulatot, szerető csapatot és sokoldalú, élményekben gazdag hetet találhatják a résztvevők. A „Csodák csodája” témakörben beszélgetünk, vetélkedünk, játszunk és énekelünk majd, számtalan mozgási és szórakozási lehetőséget kínálva, a fiatalok életkorához igazodva.  

Iratkozz fel a KÖSZI Hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 8. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!