Önként és dalolva – KÖSZI-est az Evangélikus Teológusotthonban

Önként és dalolva – KÖSZI-est az Evangélikus Teológusotthonban

Share this content.

Budapest – Az Evangélikus Teológusotthon kápolnájában rendezte meg 2014. február 27-én a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért bemutatkozó estjét Önként és dalolva címmel. Az alkalom célja az volt, hogy az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) hallgatóinak bemutatkozhasson a KÖSZI mint önkéntes fiatalokat fogadó és foglalkoztató szervezet. Szöveg: Szabó Adrienn, fotó: Hanny Zsófia

Az est első felében Kelényi Zsolt elnök mutatta be a szervezet munkásságát: múltját, jelenét és a jövőbeni terveket sok képpel, plakáttal és történettel színesítve. Segítségére voltak olyan önkéntesek, akik vele együtt dolgoznak azért, hogy az olyan sok gyerek, illetve fiatal által szeretett Napvető tábor, Életfonal tábor vagy Téli berek tábor, valamint a már évek óta havonta egyszer megrendezésre kerülő Megálló istentisztelet meg tudjon valósulni. A beszámolók alatt mindenki kaphatott egy kis ízelítőt abból, hogy milyen jól is tud együtt dolgozni a gimnazista, a mérnök, a fogorvos, a teológus, a közgazdász, illetve még sok további szakmát tanuló egyetemista vagy már dolgozó fiatal, aki az egyesületben önkéntes munkát vállal. A történetek mesélése közben sok éneklés is helyet kapott, amelyet egy ad hoc létrejött zenekar kísért.

Az este második felében a kíváncsi hallgatóság Szabóné Mátrai Mariann, az EHE gyakorlati intézetének vezetője és egy KÖSZI-tag teológushallgató, Szabó Adrienn áhítatát hallgathatta, melynek különlegessége az volt, hogy egy esti családi beszélgetésbe csöppentek a jelenlevők. A történetben szereplő édesanya egy Márk evangéliuma szerinti (10,13-16) történetet felhasználva segített nekünk abban, hogy megértsük, mit is jelent önkéntesnek lenni. A fent említett igeszakasz utolsó mondatában olvashatjuk azt, hogy Jézus a gyermekeket átölelte, és kezét rájuk téve megáldotta őket. 

Átölelni. Majd megáldani. Valami olyan dolog, ami mindig is az életünk, a hétköznapjaink része. Bár az önkéntességben talán azért más ez, mert ott az ember magához öleli a gyermeket, s közben Jézust is. Ez áldás mindannyiunk számára. Ezekre az áldásokra és apró csodákra hívták fel a figyelmet az áhítatot és az előadást tartók ezen a csütörtöki estén. 

Végül a közös beszélgetés sem maradhatott el egy finom palacsinta és egy pohár forralt bor mellett, amellyel a KÖSZI-sek lepték meg a teológusokat.

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: 

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek 

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett Önként és dalolva program a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és az Evangélikus Hittudományi Egyesülettel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!