tábor

Tábor OK lelkészszemmel

Ha nyár, akkor ifitábor! Több család, több gyülekezet, több lelkész és sok fiatal jelmondata ez már évek, évtizedek óta.

Rendhagyó módon táboroztak a cserkészek Gérce mellett

Szombathely – Gérce – Rendhagyó volt a 735. számú Reményik Sándor Cserkészcsapat idei tábora, hiszen a Magyar Cserkészszövetség III. Kerülete őrsvezetőképző táborának altáborában vettek részt a gyerekek, Gérce mellett. Ennek oka a koronavírus-járvány volt. Közösen egyszerűbb volt kivitelezni és betartani az előírt járványügyi óvintézkedéseket. A Credo Rádió meglátogatta a kiscserkészeket a táborban, élménybeszámolóikat osztjuk meg mi is honlapunkon.

Szuperhősök a Bibliában – Gyermek és konfirmandus tábor Rozsrétszőlőn

Nyíregyháza – Rozsrétszőlő – Rozsrétszőlőn 2020. július 27-31 között rendezték meg az evangélikus gyermek és konfirmandus tábort, az immáron felújított Betlehem Evangélikus Gyülekezeti Házban. A hét témája: Szuperhősök a Bibliában.

Maharadzsa kincse – KÖSZI tábor lesz Piliscsabán

Te is szeretsz csapatban dolgozni, és rejtélyeket megfejteni? Vállalnád, hogy közösen végrehajtotok egy titkos küldetést? Elkalandoznál messzi tájakra is képzeletben? Nem riadsz vissza semmilyen kihívástól – amit a barátaiddal együtt teljesítetek? – Idén rendezzük meg az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábort Piliscsabán, 2020. október 22-25. között 5-12. osztályosoknak (2020/2021-es tanévben).

Hittanos tábor Cincillán innen, kilátószéken túl…

Medgyesegyháza – Csanádapáca – Pál apostol nyomában jártak a medgyesegyházi és csanádapácai gyerekek. A vakáció utolsó napjaiban gyerekzsivajtól volt hangos a medgyesi templomkert. 19 gyermek vette birtokba a templomot, a gyülekezeti termet és az udvart. A legfiatalabb táborozó négy és fél éves volt, és az ebéd utáni alvást követően minden délután visszajött, hogy részt vehessen a programokon.

József történetén keresztül tanultak szeretetről és kegyelemről a gyerekek Lucfalván

Lucfalva – A sok-sok éves múlttal bíró lucfalvai gyerektábort idén szokatlan körülmények között rendezték meg augusztus 3. és 9. között. A legszokatlanabb nem a folyamatos fertőtlenítés, az étteremből rendelt ebéd, a rövidített napok sora vagy a kevesebb hőség jelentette. A legfeltűnőbb különbség a létszám volt. A száz fiatalt megmozgató tábor most csak félszázat tudott fogadni a vírus adta szabályok miatt.

KEVI sporttábor az evangélikus imaházban

Kiskőrös – Gyerekzsivajtól volt hangos az evangélikus imaház udvara nemrégiben. Dózsa Tamás, Néző Kitti és Néző Vivien, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium (KEVI) fiatal pedagógusai immáron negyedik alkalommal vállalkoztak sporttábor szervezésére, mely ezúttal is közel 30-as létszámmal zajlott. Segítségükre volt ezúttal az Ültess Fát Mozgalom Egyesület és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is.

Jézus az én megváltóm és barátom – Gyermektábor Fancsalon

Fancsal – A Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség idén is megtartotta gyerekhetét. Augusztus 3. és 9. között ismét vidám gyerekektől volt hangos a parókia udvara. Istennek adunk hálát, hogy az eredetileg júniusra tervezett, majd a vírus miatt lemondott gyerekhetet végül egy későbbi időpontban mégis megtarthattuk.

Fiatalok és közösség – Képriport a nyíregyházi klubokról

A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség a múlt hét folyamán tartotta az érpataki és a vargabokori 5 Napos Klubokat, ahol az Úr Jézussal való barátságról beszéltek a gyerekeknek bibliai történeteken, énekeken és aranymondásokon keresztül.

Ötödik alkalommal tartottak cserkész tábort a péteri Ó-hegyen

„Legyen bennetek Isten szeretete, a haza tisztelete, az embertárs megbecsülése. Nem megszokott a kitartás, az elköteleződés, de Isten hűségére számíthatunk. Az utóbbi időben a személyes találkozást kerülni kellett. A személyes kapcsolatok nélkül nincs élő közösség. Ameddig van lehetőségünk találkozni, tegyük meg! Mindez ideig megsegített minket az Úr!” – vallja Óvári Péter evangélikus lelkész, aki beszámolót küldött szerkesztőségünknek a péteri gyülekezet cserkészeinek táboráról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - tábor csatornájára