„Biztos alapra építsünk!” (Mt 7,24-27) – Online tartják meg a nők világimanapjának előkészítő konferenciáját

„Biztos alapra építsünk!” (Mt 7,24-27) – Online tartják meg a nők világimanapjának előkészítő konferenciáját

Share this content.

Forrás: MEÖT
Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Női Bizottságának tagjai az idei Világimanap előkészítő konferenciáját, a hatályos járványügyi rendelkezések figyelembevételével, mégsem tarthatják meg személyes jelenléttel. Így más megoldást találva, az online „találkozás” lehetőségét kínálják fel.

A világimanaphoz egy felkészítő videó készül, amely megtekinthető lesz 2021. február 6-án 9 órától, a MEÖT honlapján, a Női Bizottság által megadott YouTube linken.

Aznap 11 órai kezdettel pedig, egy óra időtartamban videókonferenciára kerül sor.

Az előkészítő videókonferencia időpontja: 2021. február 6szombat 11.00

Az előkészítő linkje: https://meet.google.com/dmr-ykoh-xxg

A 2021-es Világimanap anyaga elérhető és letölthető ide kattintva, a MEÖT oldaláról!

 

Biztos alapra építsünk! – Készülünk a 2021. évi világimanapra

A világimanapi mozgalom története során talán még sohasem kellett úgy készülnünk egy alkalomra, hogy annyi kérdés vetődött volna fel a szervezőkben.
Kétséges, hogy itt Magyarországon együtt lehetünk-e a templomainkban, 2021. március első péntekén. Személyesen is találkozhatunk majd egymással február első szombatján, a szokásos felkészítő konferenciánkon, a MEÖT kápolnájában?
Ezek a kétségek azonban, most a Covid–19 vírus tombolásában, nem csupán a mieink. Szerte a világon sajnos így kell, hogy készüljenek a keresztény asszonyok az imanapra: telve bizonytalansággal. Ezekben a hónapokban a közös nyomorúságunk is összeköt bennünket a föld lakóival, és formálja könyörgéseinket gyógyulásért, szabadulásért, biztos menedékért a bajban.
Az idei liturgiát elkészítő vanuatui asszonyok által választott igevers, a világimanap címtémája most igazi bátorítást, erősítést ad aggodalmaink, félelmeink közepette. A szigetország lakói vallják, hirdetik, hogy van szilárd, biztos pontja ennek a világnak, akire építhetünk. Milyen aktuális üzenet?! Pedig ez a téma már hét esztendeje ki lett választva. A világimanapi szervezet tagjai a még 2013-ban, New Yorkban megtartott nagygyűlésén hozták meg a döntést arról, hogy 2021-re vonatkozóan mely ország készítheti el a liturgiát. A vanuatui asszonyok tehát már évekkel ezelőtt megfogalmazták bizonyságtételeiket, imádságaikat. A címlap képnek választott festmény, Juliette Pita alkotása is az öt esztendeje a szigeteken komoly pusztítást végzett Pam ciklont örökítette meg. A művésznő akkor személyesen is megtapasztalta, hogy hogyan tud Isten a legnagyobb viharokban is oltalmába venni, menteni. Évekkel ezelőtti a bizonyságtétel, most mégis aktuális. Ez a Szentlélek rendező ereje!
Így írtam: készülünk az imanapra. Tény, hogy mától kezdve lassan töltjük fel honlapunkra a 2021. március 5-re tervezett alkalomhoz a képeket, országismertető anyagokat. Ám az igazi készülés az, ha szívünket megnyitjuk arra, amit Isten Szentlelke készít nekünk ezekben a napokban!

2020. ádventjén

Brebovszkyné Pintér Márta evangélikus lelkész, MEÖT Női Bizottság elnöke

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!