Az eke szarvára tették kezüket

Az eke szarvára tették kezüket

Share this content.

Forrás: del.lutheran.hu, szöveg és fotó: Hajdú Tibor
Szarvas – A Szent István Egyetem szarvasi Tessedik Campusa adott otthont 2019. március 22–23-án a Déli Evangélikus Egyházkerület konferenciájának, melynek fő témája a gyülekezet és a diakóniai szolgálat kapcsolata volt.

Az összegyűlt mintegy száz lelkész és gyülekezeti felügyelő a Déli Egyházkerület püspöke, Kondor Péter köszöntője és nyitóáhítata után Buda Annamária, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai osztályának vezetője, és Lázár Zsolt esperes, az Ótemplomi Szeretetszolgálat vezetőjének előadását hallgatta. Buda Annamária napjaink társadalmi változásait és azok diakóniai munkára gyakorolt hatásait elemezte, míg Lázár Zsolt prezentációjában az Ótemplomi Szeretetszolgálat fejlődését mutatta be csaknem két évtized távlatából.

Az estét Aradi András, a Tolna-Baranyai Egyházmegye esperes esti imája zárta, a következő nap pedig Nagy Zoltán, a Kelet-Békési Egyházmegye esperesének áhítatával kezdődött.

A konferencia második napján Buda Annamária osztályvezető a gyülekezetek előtt álló lehetséges diakóniai szolgáltatásokkal foglalkozott prezentációjában, Korányi András egyetemi tanár, a Déli Egyházkerület püspökhelyettese pedig a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai koncepciója és a diakóniai hivatástudat mentén fogalmazott meg gondolatokat. Ezek után az egyházkerület espereseinek moderálása mellett szekcióbeszélgetésen vitatták meg a résztvevők a hallottakat, illetve gyülekezeteik diakóniai vonatkozású jó gyakorlatait osztották meg.

A délutáni előadások fókuszában a kommunikáció állt; Antal Bálint, a Luther kiadó igazgatója a Magyarországi Evangélikus Egyház 2019. évi 1%-os kampányáról tartott tájékoztatót, Hajdú Tibor kommunikációs munkatárs pedig a marketingeszközök és a naprakész PR fontosságáról, valamint az egyházkerületi kommunikáció várható változásairól tartott előadást.

A tartalmas és konstruktív konferencia Cselovszky Ferenc, a Pesti Egyházmegye esperesének igei útravalójával ért véget.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!