Az advent igazi öröme

Az advent igazi öröme

Share this content.

Szöveg: Medveczky Szilvia
Budapest – Örömünnep volt a szívemben, amikor december 8-án a szeretett Mandák Kórusunkkal két adventi szolgálaton kórusmuzsikát ajándékozhattunk meghívóinknak, a piliscsabai és az angyalföldi evangélikus gyülekezeteknek.

Örömünnep, mert Jézus Krisztus megszületését a barátokkal, kórustársakkal és újonnan megismert gyülekezeti tagokkal együtt vártuk; örömünnep, mert felidéződött az emlékeimben, hogy huszonkilenc évvel ezelőtt éppen decemberben történt meg az első kóruspróbánk a Mandák otthonban, mely azóta is a mi otthonunk, a ház, mely valójában a kóruséneklési szolgálatunknak nem csupán a próbahelyszíne, hanem szimbóluma barátságnak, közösségnek, a Jézus Krisztusba vetett hitünknek és a csodának, hogy mi, harminc-negyven ember lassan harminc év óta szeretetből, lelkesedésből és adni vágyásból énekkel akarjuk szolgálni az Urat, és viszonzásul csak szeretetet és élményt várunk. Számomra ez az összetartozás a csoda. Örömünnep, hogy a kórus és a Mandák otthon a lelki otthonom lehet, és örömünnep, hogy a minket meghívó és befogadó kis gyülekezetek szolgálatára lehetünk. 

A piliscsabai evangélikus közösség ízletes ebéddel, a gyerekek számára mézeskalács-készítéssel és meleg próbahelyiséggel fogadott minket, a kórusunk pedig a koncert előtt még egy kórusmű megtanítására is lehetőséget kapott a gyülekezettől. 

Szívmelengető érzésekkel érkeztünk meg Angyalföldre, és a hideg decemberi estét a fogadásunkra sietők kedvessége és jóindulata tette mégis melegséggel telivé. A hangverseny előtti és utáni agapén testben-lélekben feltöltődtünk. 

A koncerteken Kertész Péter és dr. Kretz István kórusvezetőink dirigáltak, Mendelssohn Hör mein Bitten című művében szólót magam énekeltem, orgonán Madaras Kinga játszott. Lechner Magnificat című darabjában Erdész Gábor volt a szólista, az angyalföldi zenés áhítaton orgonán közreműködött Németh Csaba. 

Köszönjük szépen Kézdy Péter piliscsabai evangélikus lelkész és felesége, egykori kórustársunk, Kézdy-Brózik Vera, valamint Grendorf Péter angyalföldi evangélikus lelkész és Németh Csaba orgonaművész-kántor, szintén korábbi énekestársunk meghívását.

Az országos Evangélikus Kántorképző Intézet Mandák Kórusa 2019-ben ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját. A jubileum alkalmából mindhárom egyházkerületben hangversenyt adunk, amelyekre szeretettel várunk minden érdeklődőt. Az adventi koncerteken készült videofelvételekkel kívánok a kórusunk nevében áldott, szeretetben gazdag karácsonyt!

A kórus videóit is megtekintheti oldalunkon.

Címkék: Mandák kórus -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!