Alakulóban van a Nagytarcsa–Halmágy testvérgyülekezeti kapcsolat

Alakulóban van a Nagytarcsa–Halmágy testvérgyülekezeti kapcsolat

Share this content.

Szöveg: Baranka György, videó és fotó: Dobreán István, Füzesi Judit
Nagytarcsa – Halmágy – A nagytarcsai gyülekezet erdélyi testvérgyülekezetébe három éve új lelkész házaspár került. Bandi Attila és Márti örömmel hívták meg Baranka György nagytarcsai lelkészt a tavalyi Halmágyi napokra igét hirdetni. Akkor kezdetét vette a jövő tervezgetése.

Szerettük volna, ha idén a halmágyi ifisek együtt táboroznak a nagytarcsai középiskolásokkal és egyetemistákkal Gyenesdiáson. Ezen a nyáron viszont halmágyiak nélkül harminchat nagytarcsai fiatal volt együtt egy hétig a Balaton partján Isten igéje körül a Filippi levél segítségével. A közös táborozás különböző okok miatt most még nem valósult meg, de reméljük, hogy jövőre már semmi akadálya nem lesz.

Ennek ellenére a legfontosabb közös szolgálat megvalósult: nagytarcsai fiatal felnőttek tartottak napközis tábort Bandi Márta vezetésével Halmágyon. Júliusban vendégszolgálatra érkezett Nagytarcsára Bandi Attila felségével együtt. Ezt követően beszéltük át a segítőkkel a tábor témáját, részleteit. Baranka György lelkésszel Dobreán István, Füzesi Judit, ifj. Baranka Mária, Koller Fanni és ifj. Baranka György érkeztek a testvérgyülekeztbe. Utóbbi két gyülekezeti tagunk a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) keretében egyetemisták számára bibliaórákat is tart év közben Budapesten.

A halmágyi fiatalokkal és gyerekekkel, s nem utolsósorban szülőkkel való megismerkedés minden bizonnyal elősegíti, hogy jövőre már ne legyen akadálya a közös anyaországi táborozásnak.

VIDEÓ:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!