63. KÖSZI Megálló istentisztelet – „Gyógyító kegyelmében rejt el minket”

63. KÖSZI Megálló istentisztelet – „Gyógyító kegyelmében rejt el minket”

Share this content.

Szöveg: Tóth Enikő és Agárdi-Nagy Tamás; fotó: Agárdi-Nagy Tamás
Budapest – A józsefvárosi Mandák-házban Rihay Szabolcs hirdetett igét a 63. KÖSZI Megálló istentiszteleten 2017. augusztus 13-án. Szolgálatát Joób Máté segítette. Az alkalom témája Isten gyógyító ereje volt.

Augusztus 13-án, egy meleg nyári napon, ismét összegyűltünk néhányan, hogy két hét után újra Megálló istentiszteleten vehessünk részt. A sok helyről verbuválódott közösség mostanra már egészen összeszokott kis társasággá alakult. Az istentiszteletek utáni kötetlen beszélgetéseknek köszönhetően új barátságok is szövődtek már a Megálló égisze alatt.

Az alkalmat kezdő dicsőítés egyszerre érintette meg az emberi szívet és segített kapcsolatot teremteni Istennel. Rihay Szabolcs igehirdetése pedig elgondolkodtató és szemléletes volt. Alapigeként a János 15,1-8 versét választotta, melynek talán a legkifejezőbb része: „Maradjatok hát bennem, s akkor én is bennetek maradok. Amint a szőlővessző nem teremhet maga, csak ha a szőlőtőn marad, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem.”

Csak az tud jó és sok gyümölcsöt teremni, aki rajta marad a szőlőtőkén, azaz élő, életet adó kapcsolata van az Istennel. A szőlő ugyan egy nagyon erős növény, szinte elpusztíthatatlan, viszont szüksége van szőlősgazdára is, aki a megfelelő „irányban tartja” őt. Szüksége van arra, hogy gondos kezek bizonyos részeit megtisztítsák, néhány vesszőjét pedig levágják. Ilyen levágott vessző Júdás is.

A jól gondozott növény viszont óriásira is nőhet, hosszú életű, és sok jó gyümölcsöt hoz. Szabolcs mesélt egyik nyaralásáról, ahol látott egy ház mellett egy szőlőtőkét, amely hat-hét méter magasra nőtt, karvastagságú volt a szára, egy teraszt befutott a hajtásaival és roskadozott a terméstől. Mi is lehetünk ilyenek, bennünk is feltörhet ekkora intenzitással egy élethosszon át Isten ereje, mert az Istennel való kapcsolatnak ilyen a természete. 

Az Isten országa viszont nagyon hasonlatos a wifi jelhez. Ott lehet, sőt ott van minden emberben, az emberek között, és az ember körül. Ott van mindenütt. Az Isten országában örülnek egymásnak az emberek, ott szeretet van és az Atya békessége. Jézus azt bízta ránk, hogy ezt az örömhírt vigyük el minden emberhez. Részemről kezdetnek ez a cikk talán egy jó első lépés lehet…

Gyertek el a következő KÖSZI Megálló istentiszteletre, hallgassátok meg, hogyan erősítenek meg minket az Úr által kiszabott próbatételek! A helyszín változatlanul a józsefvárosi Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Ház, ahol szeptembertől minden vasárnap 17 órától várunk minden kedves érdeklődőt sok szeretettel!

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az aktuális programjainkról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 63. Megálló istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Józsefvárosi Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házzal együttműködésben valósult meg. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!