Úton – Az Úton

Úton – Az Úton

Share this content.

Szöveg: Bakay Péter, fotó: Györfi Mihály
Budapest – 15 éve indította útjára – ha tetszik, vándorútjára – Szeverényi János egyházunkban a Közös asztal cigánytábort. Kiváló alkalom ez a cigány-magyar közösség szépségeinek megtapasztalására, egymás kultúrájának, gondolkodásának megismerésére, a Krisztusban növekedés megélésére. A tábor idén augusztus 5-én Budapestre érkezett, és lelt nyitott ajtóra, készséges befogadásra, elfogadásra az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban.

Az évforduló ellenére figyelmünk nem a tábor történetére, az eddig megtett útjára irányult, hanem a kezdet-vég, az indulás-érkezés témakörére, különös hangsúllyal Jézusra, aki „Az Út”-nak mondta magát. Az igemagyarázatok a Biblia első és utolsó mondatáról, a világ kezdetéről és végéről, a minden történést meghatározó indulásról és érkezésről szóltak, valamint a közéjük „szoruló” útról. Így hallhattunk az Istennel és emberrel való találkozásról, a családi és gyülekezeti közösségről, a bűnről és szabadulásról, bukásról és győzelmekről, az indulatokról, a szolgálatról, az eltékozolt vagy gyümölcstermő életről.

Az igehirdetők névsora: Bakay Péter, Bánszky István, Courter Zachary, Cseh Sándor, Györfi Mihály, Laczki János, Szeverényi János. Többen vallottak iszonyatos és iszonytató mélységeket megjárt, ám Jézusban újrakezdett, megváltozott életútjukról. Így hallhattuk a hajléktalan Indián, a nyugalmazott gyilkossági nyomozó Duszka József, valamint az alvilág egykori meghatározó alakja, Száva Lajos bizonyságtételét. A lelki töltekezés mellett igazi szellemi gazdagodást jelentett a Romani Design vezetőjének, Varga Erikának a cigány divatról szóló érdekfeszítő, a cigányság önbecsülését erősítő bemutatója, valamint az Evangélikus Országos Múzeum meglátogatása.

Hálatelt szívvel, meghatottan indulhattak a résztvevők az ország különböző településeire és hazaérve hitben, ismeretben, szeretetben megerősödve kezdhetik, vagy folytathatják az Alfa és Omega, a Kezdet és Vég, az Első és Utolsó szolgálatát…

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!