Egy hét Istenközelben – Nagyvelegi nagytábor 2019

Egy hét Istenközelben – Nagyvelegi nagytábor 2019

Share this content.

Szöveg: Angyal-Cseke Csaba, fotó: Nagyvelegi Evangélikus Egyházközség
Nagyveleg – 2019. július 28. és augusztus 3. között vettem részt a Fejér-Komáromi Egyházmegye hagyományos nagyvelegi nagytáborában. A hét tematikájának középpontjában a bűn és következménye, a bűnbocsánat és annak elfogadása állt. A tábor vezérigéje Mikeás próféta könyvéből szólt: „A tenger mélyére dobja minden vétkünket!” (Mik 7,19).

Már maga a téma is szimpatikus volt számomra. Úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy a keresztyénség egyik alapvető fogalmáról van szó, általában kevés szó esik a bűnről. Másrészt pedig véleményem szerint igazán akkor ismerhetjük fel, hogy Krisztus megváltására van szükségünk, és akkor fogadhatjuk el valóban Isten kegyelmét, ha mélyen ismerjük a bűn kérdéskörét.

Az egyházmegyében szolgáló lelkészek részletes témafelvezetései komoly gondolatokat indítottak el bennem, sok kérdésemre választ kaptam, számos fogalom tisztázódott bennem. A csoportos beszélgetésekben jólesett megosztani személyes gondolataimat a napi témáról és épülni a társaim hozzászólásaiból. Az esti evangelizációs alkalmakon a Tékozló fiú példázata (Lk 15,1132) állt előttünk. Számomra komoly üzenettel szolgált minden alkalom és úgy érzem, hogy Isten napról-napra formált és vezetett az igehirdetések szavai által.

A táborban a tartalmas lelki alkalmak mellett helyet kapott a sport és a játék is. Jókedvvel vágtunk neki a Nagyveleg-Súr gyalogtúrának, vidám hangulatban telt a „vizes délután”, a játék öröme hatotta át a métamérkőzéseket. A tábor során több alkalommal is összemérhettük ügyességünket, tudásunkat. Naponta totót töltöttünk ki Márk evangéliumából, éjszakai akadályversenyen és vetélkedőn is részt vettünk, valamint a csocsó, biliárd és asztalitenisz bajnokság is megrendezésre került.

A Nagyvelegen töltött hét nemcsak a kiváló programok miatt marad emlékezetes számomra, hanem a szerető közösség miatt is. Én az idei esztendőben jártam először a nagytáborban, de úgy érzem, hogy a közös játékok és beszélgetések által be tudtam illeszkedni a közösségbe. Elmélyíthettem a meglévő kapcsolataimat, és új barátokat is szerezhettem az egy hét alatt.

A Nagyvelegen töltött héten igazán közel éreztem magam Istenhez, aki a tábor ideje alatt megajándékozott az élő Ige, a róla való ismeret, a szerető közösség és önfeledt jókedv ajándékával, így többszörösen is megajándékozott gyermekének éreztem magam. Hálás vagyok ezért Istennek és köszönettel fordulok a szervezők és a táborvezetők felé. Remélem, hogy jövőre újra találkozunk!

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!