Partitúra zenei és kalandtábor Szolnokon

Partitúra zenei és kalandtábor Szolnokon

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Szolnok – Tizenkettedik alkalommal tartottak zenei és sporttábort 2018. július 29. és augusztus 4. között Szolnokon az evangélikus gyülekezetben.

A 2007 óta megrendezett Partitúra zenei tábor ebben az évben sportos, kalandos tartalommal bővült, de valójában eddig különállóan megvalósított gyülekezeti táborok összevonása is történt. Ennek eredményeképpen az eddig megszokott zenei foglalkozások mellett most a tartalomnak megfelelő helyszíneken sárkányhajózás, falmászás, kerékpáros-íjász, labdajátékos, városszépítő-kertészkedő, városfelfedező élménytevékenységek is vártak a fiatalokra. A részt vevő gyermekeknek, de a szervezőknek is minden egyes nap tartalmát négy csoportbeosztásban lehetett megélni és követni (zene, zsoltár, sport és kaland, beszélgetős csoport).

Az egész hét tevékenységeit Dániel könyvének igei vezetése hatotta át: 1. Ismerd fel a helyzetet! (Dán 1,1-5) 2. Vedd fel a kesztyűt! (Dán 1, 3-8) 3. Eddz és tanulj! (Dán 1,18-21) 4. Küzdj meg! (Dán 1,8-15) 5. Győzz! (Dán 3) 6. Tarts ki! (Dán 6) A reggeli és esti áhítatokon Győri Péter Benjámin, Győri Tamás József, Kustra Csaba és Végh Miklós lelkészek szolgáltak.

A tizenkettedik Partitúra táborról elmondható, hogy formabontó módon kilépett a saját megszokott kereteiből. Tette ezt azzal, hogy észrevehetőbb módon megjelent a városban, mint eddig. A nyári szabadsági szezon kellős közepén elkötelezett szolgálatra bevont nagyszámú segítőt nemcsak a gyülekezetből, hanem a gyülekezethez nem tartozókból is (pl. sárkányhajó, falmászó oktatók vagy a városi főkertész). Az esti nyilvános áhítatokra és az azt követő beszélgetésre bevonzott olyan személyeket is, akik csak éppen arra jártak, vagy csak ritkán jutnak el gyülekezetbe. Az utolsó lezáró napon azzal a meggyőződéssel búcsúztunk, hogy az Isten igéjével áthatott, fegyelmezett időbeosztású napok nem múlhatnak el csak úgy nyomtalanul. „Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér vissza hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok…” (Ézs 55,11)

Köszönet a szolnoki evangélikus és református gyülekezetnek és minden segítőnek, akik szolgálatukkal, adományaikkal és eszközeikkel támogatták a tábor megvalósulását és célját.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!