képzés

Ki vagyok én? – Hitoktatói szakmai identitástréning

Budapest – 2018. május 5-én, szombaton továbbképzést szervezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem Valláspedagógia Tanszéke egyházunk hitoktatói és lelkészei számára. Érdekesnek ígérkezett ez az alkalom is a korábbiakhoz hasonlóan. A téma és a konferencia leírása arra utalt, hogy ezúttal az önismeret, a hitoktatással foglalkozók személye fog a középpontba kerülni.

Isten és a kommunikáció – Ökumenikus képzésen Bajorországban

Josefstal – Gott ist Kommunikation, azaz Isten (maga a) kommunikáció címmel tartott április 16–25. között európai ökumenikus képzést a Bajor Evangélikus Egyház Josefstalban. A kis bajor falu oktatási centrumában rendezett kurzus mintegy negyven résztvevője között épültek a hidak, hiszen tíz nap alatt megismerhettük egymás országait, egyházait és szerteágazó munkáját is.

Hív az egyház – várnak az emberek

Budapest – Pályaválasztás előtt álló fiatalok számára jó pásztor vasárnapjára készített az Evangélikus Hittudományi Egyetem egy kiadványt, amelyben az intézmény és egyház vezetői, lelkészek vallanak szolgálatukról. Az alábbiakban ezt a kiadványt tesszük közkinccsé.

Dr. Bohóc képzésen

Szombathely – 2017. november 11-én újra összegyűltek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány Mosolyszolgálatában dolgozó bohócdoktorok, hogy továbbképezzék magukat.

Lelkészek túrabakancsban

Révfülöp – A zarándoklatok népszerűsége évek óta egyre nagyobb: zarándokutak, -szállások nyílnak Magyarországon is, vallási hovatartozástól függetlenül sokan járják a Szent Jakab-utat, amikor életükben fontos döntésre készülnek.

„Szüntelenül imádkozzatok!” – Hangos-képes tudósítás a gyülekezeti munkatársak tavaszi piliscsabai konzultációjáról

Piliscsaba – Nyitottságot, jókedvet, derűt és hitbátorságot hozva magukkal, tavaszi továbbképzésre gyűltek össze a Béthel Missziói Otthonban május közepén az ország minden részéről a korábbi években végzett gyülekezeti munkatársak, hogy megerősödjenek és feltöltődjenek a további szolgálatokra.

Ifjúsági vezető klub volt Szolnokon

Szolnok – A 2016/17. évi ifjúsági klub sorozatának első alkalma 2016. október 21-én és 22-én kezdődött el a Szolnoki Evangélikus Egyházközségben. A sorozat témájának előkészítését Kiss Szabolcs Máté és Győri Péter Benjámin lelkész dolgozta ki.

Érezd jól magad! címmel újra ifjúsági vezető klub volt Szolnokon

Szolnok – A 2015–2016-os évadra tervezett hétvégékből most a második találkozóra került sor 2016. február 26-án és 27-én, péntek estétől, szombat estéig. A találkozóra a szolnoki gyülekezet mellett az ország különböző ifjúsági csoportjainak képviselőiből gyűltek össze azok az érdeklődők, akik ezen a hétvégén vállalkoztak a kijelölt téma feldolgozására.

A teológia szépségétől a mindennapi gyülekezeti életig – Beszélgetés Szabóné Mátrai Mariannával

Budapest – A teológiai gondolkodás sokszínűségéről, a gyülekezeti életről, a közösségről, az ünnepnap értelméről és egyházi- és személyes jövőképről kérdeztük a Déli Egyházkerület püspökhelyettesét, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Intézetének vezetőjét, a Lelkipásztor főszerkesztőjét, Szabóné Mátrai Mariannát.

Migrációs krízis: Kiértékelés, tapasztalatcsere, továbbképzés és felkészülés az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Budapest – A címben jelzett fogalmak mentén tart 3 napos szakmai tréninget munkatársainak az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten. A képzésen – melyen a Segélyszervezet több központja képviselteti magát – az elmúlt hónapokat meghatározó migrációs krízis tapasztalatainak összegzése mellett a továbbképzésé a főszerep.

Oldalak

Feliratkozás RSS - képzés csatornájára