kórustalálkozó

Kórusok találkoztak Kaposváron

Kaposvár – Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Éneklő Pannónia kórustalálkozót a hétvégén Kaposváron. A rendezvény növekvő népszerűségét az is bizonyítja, hogy idén a keszthelyi, budapesti, siklósi és törökbálinti együttesek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Ahol Jézus is kórustag volt – Békéscsabán tartották a Déli Evangélikus Egyházkerület Kórustalálkozóját

Békéscsaba – Jézus is kórustag volt – mutatott rá az éneklés Istenhez és egymáshoz fűző szerepére Gáncs Péter püspök Békéscsabán, ahol 2016. október 29-én, szombaton a Déli Egyházkerület tartotta kórustalálkozóját. A hét gyülekezetből érkezett énekkar szakmai zsűri előtt mutatott ízelítőt repertoárjából. Ennek alapján választották ki azt a három kórust, amelyek az egyházkerület képviseletében az országos kórustalálkozón is részt vehetnek majd jövő májusban Szarvason.

Az éneklés ünnepe ragyogó őszi napfényben – Kórustalálkozó az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Aszód – Hármas eseményt tartottak 2016. október 22-én az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban: a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete gyülekezeti énekkarainak találkozóját, az országos kórustalálkozóra készülve válogatót, valamint a 2016. évi korálünnepet.

Hetedszerre énekeltek együtt az evangélikus gimnáziumok kórusai

Békéscsaba – Hetedik alkalommal léptek fel egymás előtt az evangélikus középiskolai kórusok. A találkozóra a békéscsabai evangélikus Kistemplom adott otthont, ahol hét kórus mérte össze tudását.

Felhívás az evangélikus gyülekezetek kórusainak országos találkozójára

Budapest – A reformáció 500 éves évfordulója tiszteletére Egyházunk 2017. május 13-14-re, Cantate vasárnapját megelőző szombatra és vasárnapra, országos kórustalálkozót szervez.

„A hang, a dallam, a zene és a kórus mind eszközök Isten kezében”

Szombathely – Hat énekkar vett részt a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület hagyományos kórustalálkozóján 2015. május 9-én, szombaton délután a szombathelyi evangélikus templomban.

Kórustalálkozót tartottak Cantate vasárnapján Cegléden

Cegléd – Cantate vasárnapján Cegléd evangélikus gyülekezete látta vendégül az énekkarokat a Dél–Pest Megyei Egyházmegye kórustalálkozóján. A fellépők idén Cegléd, Mende, Szolnok, Albertirsa, Vecsés, Bénye, Pilis, Maglód énekkarai voltak. KÉPRIPORT.

Korálok és genfi zsoltárok – Ökumenikus kórustalálkozó Budapesten

Budapest – A Magyar Egyházzenei Társaság által kétévente megszervezett kórustalálkozó résztvevői idén a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-templomban gyűltek össze. Az egyházi kórusok 2014. november 22-i együttlétének címe a Cantantibus organis volt. A kifejezés Szent Cecíliának – az egyházzene védőszentjének – zsolozsmájából származik.

Emlékhangverseny, miskolci kórusokkal

Miskolc – A Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó Emlékhangversenyt tartott a belvárosi evangélikus templomban hétfőn este. Az ingyenes koncerten nagyrészt helyi kórusok, kamarakórusok és szólisták léptek fel, többek közt a Theater Brass, a Forrás Kamarakórus, a Hassler énekegyüttes is.

„Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani!”

Budapest – A Budai Egyházmegye énekarai több mint öt évtizede találkoznak egymással, Cantate vasárnapján, így ez a nap igazi ünnep számukra. Így volt ez idén is, amikor a jelenleg még énekkar nélkül lévő Budafoki Egyházközség látta vendégül a kórusokat. Szöveg: Bence Imre, fotó: Bánó Attila

Oldalak

Feliratkozás RSS - kórustalálkozó csatornájára