missziói nap

Hit által – Missziói napot tartottak a nyugati egyházkerületben

Győr – A megújult győri Insula Lutherana adta a helyszínét a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület idei missziói napjának 2018. május 26-án. A rendezvény mottója így hangzott: „Hit által. Reformáció után – reformáció előtt”. A szervezők szándéka szerint a nap az 501. évébe lépő reformáció ajándékainak megragadásáról és továbbadásáról szólt, ezért a program gerincét az igeszolgálatok adták.

„Ti kinek mondotok engem?” – A Déli Egyházkerület családi missziói napján jártunk

Budapest – A Pestszentimrei Sportkastély adott otthont pünkösdhétfőn, 2018. május 21-én a Déli Evangélikus Egyházkerület családi missziói napjának. Az alkalmon igehirdetés, kerekasztal-beszélgetés, fórumok, koncertek mellett sor került az istentiszteleten a nyugdíjba vonuló Gáncs Péter püspök búcsúztatására is.

Teljes szívvel – Családi és missziói nap volt az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium adott otthont 2018. május 12-én az Északi Evangélikus Egyházkerület missziói napjának, amelyhez az Ifik és fiatalok találkozója is kapcsolódott. Ott jártunk mi is.

Hit által – Missziói nap a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületben

Győr – Missziói napot tartanak a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületben 2018. május 26-án. A helyszín a győri Insula Lutherana (Győr, Petőfi tér 2.). Részletek a mellékletben.

Kinek kell megváltozni? – Somlóvecsei missziós napi istentisztelet

Somlóvecse – Az infrastrukturális fejlesztések vajon együtt járnak-e a lelki megerősödéssel és a gyülekezetek növekedésével? – tette fel a kérdést Weltler Gábor evangélikus lelkész.

Amilyennek lennie kell – Magyar nyelvű evangélikus missziói napot tartottak a Felvidéken – VIDEÓK!

Százd – A Felvidéki Magyar Evangélikusok Missziós Napjáról eljövőben jegyezte meg valaki, hogy ez a nap olyan volt, amilyennek az egyházi alkalmaknak lenniük kell(ene), mert az Ige volt a középpontban. A hirdetett és az úrvacsorában megtestesült Ige. Furcsát mondok: az Ige kevés! Kell a Szentlélek munkája is, hogy az Igét magyarázza és befogadóvá tegye az emberek szívét. Istennek legyen hála, ez utóbbi is megvolt. Ezért nem volt hosszú és terhes a három igeszolgálat, és azért maradtak olyan sokan a végéig, hogy úrvacsorát is vehessenek.

Istennek engedelmeskedve – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye missziós napja Somlóvecsén – frissítve további információkkal és képekkel!

Somlóvecse – A falusi közösségekben hatalmas erőt jelent, ha egy missziós alkalmat oda szervezünk – mondta Polgárdi Sándor esperes, aki több mint tizennégy éven keresztül látta el a somlószőlősi közösség lelkészi feladatait.

Egymásra hangolódva – Missziói nap, ifik és fiatalok találkozója Bonyhádon

Bonyhád – Több mint 130 fiatal vett részt a 2017. március 31-én kezdődött Szélrózsa „ifi” találkozón, amelyhez a szombati missziói nap keretében további érdeklődők csatlakozhattak. A 2018-as Szélrózsa szervezőcsapata a Déli Evangélikus Egyházkerület missziói napján jelentette be a 2018-as nyári találkozó mottóját is.

Déli örömhíradás – Déli Egyházkerületi misszió nap Bonyhádon

Bonyhád – Sem az időjárás, sem a rendezvény nem tréfálta meg április elsején a Déli Egyházkerület missziói napjának résztvevőit Bonyhádon, ahol – a péntekihez hasonló – verőfényes napsütés és minden elemében tartalmas program várta a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumhoz sereglőket.

Egy pakisztáni keresztény nő üzenete az európai keresztényekhez

„Az elmúlt időszakban annyian és annyiszor megírták már az európai keresztény civilizáció végét, annyian tudósítottak már lerombolandó vagy átalakított, kiürült templomokról, és nagyjából minden napra jutott egy-egy hír terroristákról, menekültekről, migránsokról – ki hogy hívja őket. A közösségi oldalakon feltűnő keresztes lovagokból akár hadsereget is lehetne szervezni, és a politikai kereszténység fogalma mellé a Facebook- vagy komment-keresztény fogalmát is nyugodt szívvel oda lehetne biggyeszteni. De mennyire hiteles mindez?” – kérdi Molnár Réka, a dunaújvárosi evangélikus gyülekezet tagja, aki az április 1-jei Déli Evangélikus Egyházkerület missziói napjáról írt személyes beszámolót.

Oldalak

Feliratkozás RSS - missziói nap csatornájára