4

 • Feszty-kórkép – Szexy-körkép

  Budapest – Hatodszorra kiemelt érdeklődést kiváltó témára invitáltak Budapesten a Szólj be a papnak beszélgetéssorozat szervezői. Az egyház és a szex kérdésköréről telt ház előtt vallott két katolikus, egy evangélikus és egy baptista lelkipásztor április 16-án a Zappa Caféban. Gombkötő Beáta, a budapesti Evangélikus Egyetemi Gyülekezet lelkésze egyedüli nőként ült a két katolikus pap, Fábry Kornél és Michels Antal, valamint az előző alkalmakról már ismert Boros Dávid baptista lelkész mellett. A beszélgetést Martí Zoltán, a 777 blog főszerkesztője moderálta.

  Bővebben

 • „Ti vagytok erre a tanúk” – Passiójáték Pilisen

  Pilis – 2018. március 30-án egy hosszabb időszak zárult le a pilisi evangélikus gyülekezet életében a nagypénteki passiójáték előadásával. Egy olyan folyamat részesei lehettünk a tanúságtételben való részvétellel vagy annak megtekintésével, amelyre bárki őszintén mondhatja, hogy áldott volt, még ha ezt nem is minden pillanatban vehettük észre.

  Bővebben

 • 600 diák torkából zengett szívvel-lélekkel az ének

  Budapest – „A zene kitűnő nevelő, mely az embereket békésebbé, szelídebbé, erkölcsösebbé és okosabbá teszi. Aki ért ehhez a művészethez, rendszerint jóra hajló ember” – Luther Márton.

  Bővebben

 • A mélységből kiáltott Hozzá, meghallgattatott – Országos szavalóverseny első helyezettje Bondor Boglárka

  Szarvas – Budapest – A Mária Rádió szervezésében április 14-én a budapesti Szent Margit Gimnázium patinás épületében tartották a Sanctus Stephanus versmondó verseny országos döntőjét. Iskolánkat Kiss Ágnes az első, Bondor Boglárka a második korcsoportban képviselte. Minden résztvevő két verssel állt színpadra, első körben a kötelező Szent Istvánról szóló versével, második körben pedig egy szabadon választott művel.

  Bővebben

 • Móka és kacagás Határtalanul!

  Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai hatodik éve vesznek részt a Határtalanul! programban, egy-egy tanévben akár három győztes pályázattal is. Mint minden évben, a 2017/2018-as tanévben is két úti célja volt a kirándulásoknak, a nagybányai Nicolae Iorga Általános Iskola magyar tagozata a 7. évfolyamnak és a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium a 10. és 11. évfolyamnak.

  Bővebben

 • Gohér Mihály megnyerte a Diákolimpiát

  Kecskemét – Kiskőrös – A kecskeméti kerékpárosok nem unatkoztak ezen a hétvégén, olyan sok rendezvény várta őket. Teljes üzemmódban voltak a hétvégén Piroska Szörp Kecskeméti ES bringásai, akik szombaton a Diákolimpián, vasárnap pedig a Balla Viktor Emlékversenyen álltak a rajtvonalhoz, a többiek pedig a BringAutin taposták a pedált. A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákja lett az első a Diákolimpián.

  Bővebben

 • József Attila versmondó verseny volt Békéscsabán – Szeberényis diákok lettek az elsők

  Békéscsaba – A Csabai Kulturális Játékok keretében a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában rendezték meg a József Attila versmondó versenyt Békéscsabán. A gyerekek verses mesékkel, klasszikus és kortárs versekkel készültek.

  Bővebben

 • Több ezer fiatal hallotta a Szélrózsa hírét – Lezárult a roadshow

  Budapest – Nyíregyháza – A hét elején Nyíregyházán zárult a közel három hónapot átölelő, minden evangélikus középiskolát érintő Szélrózsa-roadshow! A Szélrózsa találkozó szervezői a bemutató alkalmakon felhívták a fiatalok figyelmét a kulturált, Istennel megélt ifjúsági találkozó lehetőségére.

  Bővebben

 • Biciklivel a Szélrózsára? Miért ne?

  Budapest – A hónap végén elkezdődik a regisztráció a 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra, de addig is a szervezők már most szeretnének pár lehetőséget felajánlani mindazoknak, akik kerékpárral szeretnék átélni a fesztivált. Az alábbiakban a szervezők ezzel kapcsolatos levelét olvashatják.

  Bővebben

 • Nagy sikerrel zárult a XXVII. Országos Evangélikus Gyülekezeti Hittanverseny

  Budapest – Közel háromszázötven résztvevővel valódi ünneppé vált az országos evangélikus hittanverseny, ahol kiváló bibliaismereti felkészültségről adtak számot a döntőbe jutott csapatok.

  Bővebben

 • Mi fér be egy vágó és egy restaurátor közé?

  Szarvas – A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban rendezett humán héten többek között olyan elkötelezett szakemberek mutatkoztak be a diákok előtt, akik az iskolából indulva sikeres pályát futottak be.

  Bővebben

 • Hív az egyház – várnak az emberek

  Budapest – Pályaválasztás előtt álló fiatalok számára jó pásztor vasárnapjára készített az Evangélikus Hittudományi Egyetem egy kiadványt, amelyben az intézmény és egyház vezetői, lelkészek vallanak szolgálatukról. Az alábbiakban ezt a kiadványt tesszük közkinccsé.

  Bővebben

 • Kiosztották a 2018-as sárvári írótábor díjait

  Sárvár – A 41. Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot és tábort az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a sárvári Tinódi-gimnázium és Sárvár önkormányzata rendezésében 2018. április 3. és 6. között rendezték meg Sárvárott. Íme az idei díjazottak névsora, köztük evangélikus diákok is!

  Bővebben

 • Családos programok is lesznek a Szélrózsán

  Bük – Évek óta érezhető, hogy a Szélrózsán növekszik a családos résztvevők létszáma. Többféle formai próbálkozás után mostanra jutottunk el oda, hogy a 14 év alatti gyermekek számára is külön sátrakat, kuckókat alakítunk ki, melyben különböző életkorúaknak megfelelő programok várják az érdeklődő családokat. Simon Réka büki lelkésznő a gyermekprogramokért felelős presbiter.

  Bővebben

 • Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

  Budapest – Közel százötven résztvevővel került megrendezésre az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. Országos Evangélikus Hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

  Bővebben

 • Passiót adtak elő roma szakkollégisták

  Nyíregyháza – Húsvétra készülve idén is színre vittük Jézus szenvedéstörténetét, a passiót. Nagyjából egyhónapos próbafolyamatot követően a nagyhéten, március 28-án három helyszínen mutattuk be az előadást. A biharkeresztesi közösségi házban általános iskolás gyerekek, a toldi művelődési házban pedig felnőttek ültek a nézőtéren. Hogy elvihettük hozzájuk „az üzenetet”, azt az Igazgyöngy Alapítványnak köszönhetjük. A napot Debrecenben, az evangélikus gyülekezetben zártuk, ez is misszió volt, csak másképp…

  Bővebben

 • Átadták a keresztény könnyűzenei Szikra-díjakat

  Budapest – Mások mellett Durkó Helénának, Ferencz Péternek és a Pünkösdi Zenei Missziónak ítélték oda idén a Szikra-díjat, Pajor Tamás pedig életműdíjban részesült. A keresztény könnyűzenei elismeréseket március 29-én, nagycsütörtökön gála keretében adták át.

  Bővebben

 • Feltámadás

  Szarvas – Ha itt a tavasz, akkor itt egy újabb színdarab a Szivárvány színjátszó csoporttól. Hiszen ilyenkorra minden évben elkészül egy újabb színdarab. Immáron 10. alkalommal. A legújabb zenés darab címe: Feltámadás, mely a világtörténelem legfontosabb eseményét sajátos szemszögből dolgozza fel.

  Bővebben

 • A legjobbak mérték össze tudásukat a szellemi zsendülésen

  Bonyhád – Négy tanulmányi verseny döntőjének adott helyet a közelmúltban a Petőfi Sándor evangélikus gimnázium kétnapos Bonyhádi szellemi zsendülés programsorozata. A megmérettetésre az országhatárokon túlról is érkeztek fiatalok.

  Bővebben

 • Munkatársi hétvégét tartott a szélrózsás csapat

  Bük – A 12. Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó második munkatársi hétvégéjét 2018. március 23–24-én tartották Bükön. Az alkalom célja az volt, hogy az ország számtalan evangélikus gyülekezetéből érkező szervezők valódi csapattá kovácsolódjanak, és bemutassák az elmúlt hónapokban a találkozóért végzett munkájukat. Ennek összefogását Pongrácz Máté, a Szélrózsa vezető lelkésze és Szeli Noémi koordinátor tartotta kézben.

  Bővebben

 • Angol nyelvű olvasási versenyt rendeztek Pápán

  Pápa – Több mint hetven diák részvételével rendeztek angol nyelvű olvasási versenyt a pápai Tarczy Lajos Általános Iskolában Reading in English is fun!, vagyis Angolul olvasni jó móka! címmel.

  Bővebben

 • Matematikatanárok találkozója volt Nyíregyházán a Kossuth-gimnáziumban

  Nyíregyháza – „Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem.” (Krúdy Gyula) – Az előbbi idézet a házigazda Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium egyik neves diákjától származik. Bár Krúdy minden bizonnyal más kontextusban értette az előbbi műrészletet, mégis: a „tudományok királynőjével” való szorosabb ismeretséghez is ketten kellünk: tanár és diák.

  Bővebben

 • Ifik és fiatalok találkozója – Aszód

  Aszód – Május 11–12-én ifik és fiatalok találkozója lesz Aszódon. Az alábbiakban olvasható a részletes program.

  Bővebben

 • Dies academicust tartanak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen az imádságról

  Budapest – Dies academicust tartanak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (1141 Budapest, Rózsavölgyi köz 3.) 2018. április 18-án, szerdán. A téma az imádság lesz. A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak. Részletes programot a mellékletben olvashatnak.

  Bővebben

 • Új közösségi térrel gazdagodott a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

  Sopron – Hivatalosan is átadásra került a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola új aulája, amely közel 300 millió forint önerőből épült meg, és amelynek a megvalósításához az evangélikus egyház 50 millió forinttal járult hozzá. Igaz, az új közösségi teret a március 15-ei ünnepségen már használta az iskola közössége, a hivatalos avatóra és az ünnepi istentiszteletre most került sor.

  Bővebben

 • Csendeshét Békéscsabán – Luther 95 tételét is újragondolták

  Békéscsaba – A tavaszi szünetet megelőző héten tartottuk intézményünkben, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Kollégiumban az évente megrendezésre kerülő csendeshetet, melynek témája idén a betegség és gyógyulás volt. Így próbáltuk meg a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig mindenkivel éreztetni az előttünk álló napok mélységét. Felhívni a figyelmüket arra, hogy Jézus halála gyógyulást és szabadulást szerzett nekünk.

  Bővebben

 • Hittanversenyek zajlottak szerte az országban

  Budapest – Cegléd – Az elmúlt hétvégén szerte az országban hittanversenyek zajlottak az evangélikus egyházmegyékben. Az erről szóló beszámolókat adjuk most közre, és várunk további cikkeket, képeket honlapunkra.

  Bővebben

 • A középiskolás vezetőképzőben evangélikus iskolák diákjai is részt vesznek

  Hajdúszoboszló – A hétvégén 38 Kárpát-medencei középiskola diák- és tanárképviselői kapcsolódnak be a Rákóczi Szövetség hajdúszoboszlói középiskolás vezetőképzőjébe – tudta meg szerkesztőségünk a szervezet sajtóközleményéből.

  Bővebben

 • Bonyhádi és paksi diákok jutottak az országos döntőbe

  Szekszárd – 2018. március 22-én tartotta meg Szekszárdon a Tolna megyei középiskolások közlekedésbiztonsági kupáját a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A verseny célja a KRESZ-t már jól ismerő diákok részére egy magasabb szintű megmérettetés lehetőségének megteremtése, egyúttal a fiatalok balesetmentes közlekedésre való nevelése – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

  Bővebben

 • Jelentkezz az országos evangélikus ifjúsági táborokba!

  Amennyiben valóban tartalmas nyári élményre vágysz, ne hagyd ki az evangélikus országos táborok valamelyikét! Színes programok, sport, zene, töltekezés és jó közösség vár rád! A jelentkezés már elindult, ne maradj le!

  Bővebben

Oldalak

Feliratkozás 4 csatornájára